Poate ca pentru publicul larg nu este un subiect de interes major, insa pentru cei care vizeaza o astfel de lucrare – de executare foraje puturi, cu siguranta ca este interesant a descoperi aspecte noi ce le vizeaza. Daca esti deja initiat legat de cum ar trebui sa alegi firma cu care sa colaborezi in acest sens, vom cauta sa iti captam atentia axandu-ne pe un subiect ce urmareste mai mult sa iti satisfaca curiozitati legate de foraje.

Iata cateva aspecte pe care le-ai putea gasi interesante cu privire la foraje, altele decat cele pe care deja le cunosti referitor la acestea.

  1. Executarea lor presupune dibacie, insa sunt tot mai comune

Vorbim despre un sector de activitate ce a inceput sa cunoasca o dezvoltare insemnata si pe teritoriul tarii noastre. In continuare insa conteaza dibacia, priceperea cu care sunt executate forajele. Unii traiesc cu impresia ca forajele private sunt o raritate la nivel de tara, insa ai ramane suprins sa afli amploarea cu care astfel de lucrari se realizeaza in prezent. Acolo unde o gospodarie medie este locuita de mai mult de 2 persoane, forajul devine o optiune de bifat. Reprezinta o sursa calitativa si sigura pentru alimentarea cu apa.

  1. Alimentarea se face din ape subterane

Care este avantajul in acest caz? Ai oportunitatea de a consuma apa potabila, pura si mai calitativa decat cea de la robinet. Procesul prin care trece lichidul este de aceasta data organic, ceea ce dicteaza si calitatea lui. Apa este filtrata de stratul dens de roca subteran care o pastreaza pura.

  1. Forajul nu functioneaza in dependenta de reteaua de apa

Spre deosebire de alte surse de apa, forajele nu se afla sub reglementarea sistemului municipal de apa. Asta inseamna ca tu, cel care soliciti si realizezi forajul, esti responsabil de asigurarea unei ape calitative, la anumite standarde. Iata si unul dintre motivele pentru care este foarte important sa optezi numai pentru o colaborare cu profesionisti, care realizeaza inspectiile necesare in acest sens. Trebuie deci sa ti se ofere si analiza apei ulterior executarii forajului, prin care sa fii asigurat ca aceasta este potabila si sigura.

  1. Se da o lupta care vizeaza reducerea riscurilor de poluare

Pot exista mai multe surse care sa reprezinte un pericol de poluare pentru apele subterane. Pentru asta este necesar a elimina asa cum se cuvine reziduurile si deseurile care pot contamina mediul inconjurator. Este ideal pentru a evita consecintele pe care le pot avea asupra apelor subterane. Cauze ale unor astfel de probleme sunt deseori ingrasamintele, rezervoarele subterane de combustibil, deseurile, pesticidele etc. Iata inca un motiv pentru care e ideal a contacta o echipa de profesionisti.

  1. Viata forajului depinde de o multitudine de factori

Durata de viata a forajului ajunge in jurul a 20 de ani. Pentru asta desigur trebuie ca realizarea lui sa includa materiale inalt calitative, rezistente, precum si o mana de lucru experta. Nu doar solul si zona in care este efectuat forajul sunt factori care influenteaza durata de viata a acestuia asadar, ci si cele mai sus mentionate. Frecventa cu care se realizeaza reparatii si este necesara intretinerea de asemenea isi aduc partea de contributie in acest sens.

Desigur ca acestea sunt numai cateva dintre acele aspecte ce vizeaza forajele despre care poate nu stiai. Daca doresti sa fii in tema legat de tot ce presupun acestea sau daca ai orice alte curiozitati, ne poti contacta. De asemenea iti stam la dispozitie si in cazul in care doresti sa realizezi un foraj, insa nu detii cunostintele sau ajutorul necesar pentru asta.