În ultimul timp departamentul nostru de ofertare și consultanță este solicitat pentru oferte privind foraje puțuri de apă pentru alimentarea diverselor ferme piscicole din România și nu numai.

Ce este piscicultura?

Piscicultura este o ramură a acvaculturii, care se ocupă cu creșterea, reproducerea și îmbunătățirea calitativă și cantitativă a populațiilor piscicole în apele naturale și în cele amenajate, dar și cu selecția, furajarea, fluctuația populațiilor piscicole, exploatarea și reglementarea pescuitului, paza, importul de icre embrionate, lapți conservați sau pești.

Ce trebuie sa stim?

În ultima vreme au luat amploare afacerile în domeniul agricol dar și al pisciculturii, deoarece în anul 2014, în România, necesarul de pește era susținut în proporție de 87% din importuri și numai 13% din producție internă. Consumul a scăzut dramatic de la 8,5 kilograme în 1990, la numai 4 kilograme în 2014.

Nevoia de a crește consumul din producția internă a determinat mici intreprinzători să exploateze această nișă și, indiferent dacă aceste afaceri sunt pe fonduri europene sau nu, forajele de puțuri apă pentru alimentarea fermelor piscicole sunt de un real ajutor mai ales în zonele în care condițiile sunt obținute cu greu.

Ce trebuie să faceți!

În momentul în care v-ați hotărât trebuie să solicitați sprijinul unui specialist în acvacultură pentru realizarea calculului necesar de apa ( debitul). Acest calcul se referă la stabilirea debitului necesar săptămânal dar și lunar care se împarte la zile și la ore. De asemenea trebuie să cunoașteți de la bun început ce fel de apă aveți nevoie, ce temperatură trebuie să păstreze și care este conținutul maxim de minerale tolerat. Speciile de pești de la fermele piscicole sunt diferiți și au nevoie de anumite condiții pentru a putea supraviețui în condiții optime.

Pe baza debitului necesar se va realiza un studiu hidrogeologic din care vor rezulta date privind adâncimea la care trebuie realizat forajul de puțuri apă, ce debit va avea și ce calități va îndeplini apa în urma forajului de puțuri apă. De asemenea pe baza acestor rezultate obținute de la studiul hidrogeologic veți putea realiza un studiu de fezabilitate al investiției în sensul că veți ști de la început care este debitul necesar pe an pentru ca afacerea să poată funcționa în condiții optime iar în acest fel veți putea căuta pompe submersibile potrivite pentru tipul de forajuri puțuri apă pe care îl aveți în vedere să îl realizați. Cum deja știți, compania noastră de foraj promovează cele mai bune produse de aceea vă invităm să accesați website-ul www.hydrotools.ro.

Datele de mai sus ne vor permite să vă facem o idee privind profitabilitate afacerii dumneavoastră. Trebuie să rețineți că un foraj de puțuri apă poate fi exploatat continuu pe decursul întregului an indiferent dacă este zi sau noapte iar cu cât debitul și / sau înălțimea de pompare sunt mai mari și curentul consumat de pompa submersibilă va fi mai mare, fapt pentru care intervine necesitatea de a realiza un studiu de fezabilitate. De asemenea nu uitați să luați în calcul și evaporarea din timpul verii.