În cei 10 ani de experiență pe piața națională, de când activăm în domeniul forajelor, am acumulat o vastă experiența, care nu se datorează doar numărului mare de lucrări executate, ci și variatelor situații dificile cu care ne-am confruntat și pe care le-am rezolvat.

Încă de la debut, ne-am asumat, însă, responsabilitatea de a învăța în permanență, căci acest domeniu este unul provocator.
Una dintre experiențele noastre în care am alocat tot ansamblul de cunoștințe dobândit, de-a lungul timpului în domeniu, a fost legată de alimentarea cu apă a unei hale de producție. În cadrul acestei lucrări am realizat 6 foraje cu adâncimi de până la 165 m pentru alimentarea rezervei de incendiu. Lucrările, executate prin sistemul cu circulație directă de fluid, au fost săpate cu diametrul de 311 mm și tubate cu țeavă din PVC de 160 mm tip VALROM, având clasa de rezistență corespunzătoare adâncimii forate.

La finalizarea fiecărui foraj s-a efectuat carotaj electric, iar in urma diagramei obținute, a fost stabilita adâncimea de montare a țevilor cu fante, țevi care au fost montate in dreptul acviferelor productive.
Introducerea tubulaturii a fost urmata de cea a nisipului cuarțos intre peretele țevii si peretele forajului, acesta având rol de filtrare a apei și fiind selectat în funcție de granulometria nisipului din acvifere (in cazul de fata 2-4 mm).
La fiecare foraj individual s-a efectuat un inel de ciment, dar și un dop de argila, cu rol de izolare a pânzelor de suprafață care ne-au pus mari probleme din punct de vedere calitativ. Totodată, la finalizarea fiecărui foraj au fost efectuate și operațiuni de decolmatare și punere in producție, operațiuni care au fost realizate cu pompă mamuth din dotare, si ulterior, cu pompe submersibile.
În urma decolmatării și punerii în producție, s-au efectuat pompări experimentale, necesare pentru a stabili parametrii finali ai forajului, precum: nivelul hidrostatic, nivelul hidrodinamic, debitul maxim, denivelarea, raza de influență, s.a.m.d. În funcție de rezultatele obținute, s-au întocmit o fișă tehnica și o fișă cu recomandările de echipare aferente fiecărui foraj.

Etapa finala, care a urmat finalizării tuturor forajelor și a întocmirii documentațiilor, a constat în montarea / echiparea acestora cu: pompe submersibile conforme fișei tehnice; cabina de puț, apometre, supape de unic sens, robineți, conectare la conducta principală de apă, tablouri electrice pentru fiecare pompă, senzori de presiune.
Lucrarea integrala a totalizat 7 pompe submersibile, 6 pentru rezerva de incendiu și una pentru alimentarea halei. În ceea ce privește rezerva de incendiu, s-a optat pentru o variantă complet automatizată, cu convertizor de frecvență pe fiecare pompă. Principiul de funcționare constă în reglarea presiunii necesare în sistem, tablourile pornind pompele în funcție de consum. În prima fază, pornește o singura pompă, iar în situația în care aceasta este insuficientă pentru alimentare, vor porni alte două pompe, iar daca nici în această formulă de funcționare a celor trei pompe nu se asigură necesarul alimentării, vor porni și celelalte trei pompe existente în sistem.
Acest sistem complex a fost gândit și pus în aplicare integral de către societatea noastră, sistemul dovedindu-se unul optim și funcțional, în conformitate cu așteptările beneficiarului.