Forajele pentru puturi sunt printre activitatile solicitate de cele mai multe ori de publicul larg. In esenta, sursa de apa nu este dificil de gasit. Ceea ce necesita tehnica consta in calitatea apei extrase si in eliminarea impuritatilor de pe marginile forajului. Daca pentru puturi de mica adancime forajele nu sunt complicate, cu cat se strabat mai multe strate geologice, cu atat mai mult conteaza tehnicile de forare.

Echipa noastra de la Ecodrill mizeaza pe doua tipuri principale de foraj, dintre care de mica si de mare adancime. Mai important decat adancimea este duritatea solului unde va fi efectuata lucrarea. Pentru solurile moi si netede din zonele de deal si campie va recomandam tehnica forajului hidraulic rotativ. Aceasta tehnica este noua pentru Romania, dar o recomandam deoarece prin conceptul de forare se elimina riscul de infestare a apei cu bacterii, impuritati si detrisuri.

Forajul hidraulic rotativ – ce presupune aceasta tehnica?

Aceasta tehnica presupune cunostinte de specialitate si echipamente performante. Este mai putin utilizata pe teritoriul Romaniei datorita complexitatii pe care o impun pasii de urmat. La Ecodriil oferim  serviciul forajului hidraulic rotativ cu circulatie de fluid, bazandu-ne pe experienta in acest domeniu si pe o aparatura inalt standardizata.

Trebuie sa mentionam ca aceasta tehnica o utilizam in special in zonele cu soluri moi, argiloase, nisipoase. Aceste soluri se intalnesc in special in ariile de campie si platforme cu ar fi Podisul Molovei. Principalul factor impus de tehnica forajului hidraulic rotativ este utilizarea noroiului bentonitic. Acesta are rolul de a stabliza forajul si de a elimina detrisurile si sedimentele din interiorul putului.

Echipamentul utilizat pentru forajul hidraulic rotativ este compus din: cap hidraulic, grup de presiune si furtune hidraulice.

Ce operatiuni urmarim atunci cand efectuam un foraj hidraulic rotativ cu circulatie de fluid?

Actionarea hidrostatica este realizata datorita capului hidraulic, iar acesta asigura producerea urmatoarelor operatiuni:

                *Frezarea si spalarea dopurilor de ciment si nisip.

                *Insurubare si desurubare.

                *Eliminarea tevilor din interior, prin taiere.

 

Cu ajutorul pompelor hidraulice se realizeaza deplasarea lichidului de la o presiune inferioara, spre una superioara. Deoarece se utilizeaza pentru terenurile detritice, moi, principala activitate este aducerea la suprafata a nisipurilor si pietrisurilor prin burghie performante.

In functie de modul de functionare a mecanismului mobil, pompele hidraulice sunt:

                *rotative.

                *cu piston.

                *cu rotor.

 

Tehnicile de foraj sunt alese de echipa noastra de la Ecodrill in functie de: adancimea stratelor traversate si structura geologica. Asadar, un punct important ce asigura efectuarea profesionala a lucrarilor este reprezentat de documentarea tehnica a terenului. Informatiile sunt alcatuite din rezultate precum: nivelul debitelor de apa, teste de eficienta, denivelari intalnite si debitul maxim admis de filtre. Eficienta acestor sisteme este direct proportionala cu lucrarea in sine – forajul efectuat de personal specializat fiind cel mai eficient. La Ecodrill avem o experienta vasta in domeniul forajelor si nu numai.

Am invatat si ne-am construit un business bazat pe calitate si nu pe cantitate, iar atentia spre fiecare detaliu este elementul definitoriu al echipei Ecodrill. Pentru ca lucrarile sa se desfasoare in timp util, va recomandam sa ne comunicati detaliile despre zona in care va avea loc forajul. Aceste informatii tin de zona geografica, eventual se pot face masuratori de adancime pentru a se stabili la ce nivel sunt stratele acvifere. Pentru a afla si mai multe detalii despre serviciile de foraje, va invitam sa accesati pagina noastra oficiala, ecodrillforaje.ro.