Ce trebuie sa stiti despre foraje puturi

Se spune ca pana cand nu te vei lovi de o nevoie, nu vei avea interes pentru a descoperi un domeniu sau subiect anume. Se intampla adesea si cand vine vorba de foraje puturi. Dar pentru ca este un subiect complex, pentru ca o astfel de investitie se face cu responsabilitate, invitam pe cei interesati sa descopere cateva aspecte premergatoare unei colaborari.

Foraje puturi si cum ajungi la sursa de apa

Cel interesat de un astfel de serviciu ar trebui sa stie in principiu cum se defineste zona sa. Adica ce tip de sol este in zona, pietros, lutos etc., care este cea mai apropiata sursa de apa sau la ce distanta se afla un rau, lac. La modul profi si daca nici timpul nu va permite sa faceti cercetare in zona atunci se poate apela la un studiu hidrogeologic realizat de specialisti, care sa va ofere toate aceste informatii.

Firma autorizata si cu experienta

Urmeaza pasul de a alege echipa cu care sa lucrati in vederea forarii unui put. Va recomandam sa fiti atenti la aceasta alegere. Este destul de usor sa alegeti varianta mai ieftina, caci la sapat se pricepe oricine. Insa acest lucru poate avea consecinte ulterioare.

In principal trebuie sa fie vorba de o echipa cu experienta. In cazul nostru, cei 12 ani de activitate inseamna un mare plus pentru fiecare client. Cunoastem in detaliu cum trebuie sa se desfasoare totul si optimizam timpul lucrarii. Desigur, si autorizatia este necesara, pentru a va asigura ca lucrarea de forare a putului va fi una calitativa, in standarde si ca veti avea pe cine trage la raspundere daca va fi nevoie.

Am auzit cazuri ale clientilor care veneau la noi intrebatori daca se poate fora la mai mult de 100 metri. Primeau raspuns negativ insa noi puneam lumina in cazul lor: se poate, mai cu seama ca multe dintre cazuri implica forari la mari adancimi pentru a ajunge la apa, pentru a avea si volum de apa corespunzator.

 

Debitul forajului il da intotdeauna acviferul/acviferele captate. Prea putin conteaza adancimea sau diametrul gaurii de foraj. Totul depinde de presiune acviferului. Am avut cazuri cand am forat la 200 ml si nu am avut pic de apa si cazuri cand am facut la 50 – 70 ml si am avut debite foarte mari 2-4 litri/sec . Recomandat este sa se capteze 2 – 3 strate acvifere de apa pentru a avea un debit cat mai mare, dar se elimina si riscul de a ramane fara apa pe viitor.

 

Asadar, va recomandam sa nu va rezumati la un raspuns negativ si sa cautati alternative. Nu suma in sine trebuie sa fie reperul, ci ce anume concret implica plata acelor bani, fata de ceea ce aveti nevoie.

Activitatea de foraj

Un ultim element va tine departe de sursa de apa si anume planul de activitate si munca in sine depusa de echipa aleasa. In mare parte putem spune ca langa viitorul put vor fi alte doua gropi realizate. Aceste sapaturi au fiecare un rol bine definit. Intr-o zona de acest gen, care se numeste batal, se va realiza decantarea noroiului de foraj. Acesta se numeste noroi betonitic. Aceste etape le mentionam clientilor chiar si inainte de proiect sau pe parcurs. O a doua zona de acest gen sapata va fi gaura primara.

Cat dureaza operatiunea va fi poate intrebarea ce pune stapanire pe oricine. Ei bine in multe dintre cazuri se intampla sa nu tina numai de noi ci si de aspecte financiare sau meteorologice. Cand astfel de situatii nu se impun, atunci pret de cateva zile echipa se dedica lucrarii in curs. Se poate ajunge chiar si la o saptamana de activitate, daca solul este unul mai dificil.

Asadar, nu uitati ca va stam la dispozitie cu orice detaliere dorita. Punem la dispozitie cunostintele noastre, experienta si personalul calificat, precum si pachete avantajoase. Oferta noastra de foraje nu numai pentru puturi de apa ci si pentru pompe de caldura, prospectiuni, consolidari, micropiloti sau prelevare de sol, de la cele mai mici pana la cele mai complexe lucrari, o gasiti pe pagina oficiala ®vezi aici.