Ati alege cu incredere aceasta metoda, daca ati sti mai precis despre ce este vorba. Ne propunem sa va explicam pas cu pas informatiile de baza in ceea ce priveste acest domeniu.

 

# Ce este panza freatica?

 

Vorbim despre ape sau panze de ape subterane. Acestea se regasesc in primul strat impermeabil de la suprafata pamantului. Alimenteaza izvoarele, fantanile si de regula influenteaza formarea si caracteristicile solului.

 

# Ce este forajul?

 

Tot ce presupune munca noastra si anume operatiunile complexe prin care framantam solul si sapam in adanc. Forajele pot avea adancimi diferite, noi recomandam pe cele de medie sau chiar mare adacime. Depinde si la ce adancime in sol este apa in zona voastra, insa recomandam ca forajul de mare adancime sa fie o solutie tinand con si de calitatea apei – in adanc nivelul de poluare tinde spre zero.

 

# Alegem forajul in functie de cum vom folosi apa?

 

Calitatea apei difera, in functie de adancimea la care sapam regasim apa de o calitate mai buna. Important de precizat ca diferenta de calitate a apei o veti face in functie de unde veti folosi si nu numai. Pana la urma acest aspect are influenta si asupra mentinerii tevilor in stare buna cat mai multa vreme.

 

Ganditi-va ca toata aparatura pe care o folositi zi de zi, de la masina de spalat vase si pana la cea de haine, aparatul de cafea si nu numai toate functioneaza alimentate cu apa. Daca apa are o calitate indoielnica, fie chiar si daca nu o veti folosi pentru consum propriu, toate aceste aparate si sistemul de tevi se deterioreaza mai repede.

 

# Pretul unei lucrari de acest gen este influentat de adancime?

 

Da. Dar nu este singurul motiv pentru care veti primi un pret mai mare. Marea diferenta intre un foraj de mica sau medie adancime fata de cel de mare adancime o face in primul rand calitatea apei, ce este nepoluata in acest ultim caz mentionat.

 

In plus, pretul unui foraj depinde si de alti factori, precum duritatea si tipul de sol. Desigur ca sunt si ceva pretentii ale clientilor la mijloc, apa din adanc ar putea fi prea sulfuroasa sau prea bogata in fier ori mangan. Insa in mod  cert convine mai bine ca apa sa nu fie poluata, deci extrasa din adanc, ea va fi oricum si filtrata inainte de consum.

 

Pretul variaza de asemenea de cat de urgenta este un astfel de proiect, de zona in care va aflati, precum si alti parametri. Va rugam sa luati contact cu echipa noastra pentru o estimare de pret. Vom stabili un pret pe baza detaliilor: tip de foraj, adancime, cum va fi exploatat, industrial sau casnic, zona tarii, tip de sol, printre altele.

 

# Ce risc exista de nisipare a unui foraj?

 

Spunem noi, un foraj este o investitie pe viata. Exista insa si situatii in care veti fi nevoiti sa chemati ajutor de specialitate. De vina poate fi chiar montarea unui sistem de pompare necorespunzator cu fisa tehnica. Poate sa apara si alte probleme, cauzate de gura sursei inchisa incorect, un filtru instalat incorect, foramrea de calcar pe peretii conductie, infundarea forajului sau scaderea umiditatii.

 

Cu echipa noastra veti putea colabora de la inceput si  pana la montarea completa a sistemului de pompare, tocmai pentru a evita situatia in care sa existe conflicte de interese intre diverse prestatori de servicii.

 

Totodata va reamintim de pompele de caldura. Acestea va pot asigura confort termic si mediu ambiant placut in orice sezon. Au nevoie sa fie montate in pamant,  motiv pentru care executia de foraje va fi motiv sa ne solicitati serviciile.

 

Aveti nevoie de detalii suplimentare? Suntem aici sa va ajutam!