Probabil oricine e de acord cu faptul ca in zilele noastre este foarte greu sa iei decizii. Ai la dispozitie o multitudine de oferte, indiferent daca este vorba despre produse sau servicii pe care le cauti, si pur si simplu nu stii dupa ce criterii sa te ghidezi sau ce aspecte sa analizezi pentru a lua o decizie inspirata si avantajoasa.

Regula de mai sus se aplica inclusiv atunci cand trebuie sa alegi firma cu care vei realiza forajul pentru a alimenta locuinta cu apa. In cazul in care vei alege tinand cont exclusiv de pret, afla ca faci o mare greseala. Despre aspectul pretului vom vorbi mai detaliat la finalul articolului – iata insa alte cateva detalii care conteaza atunci cand alegi firma cu care vei realiza forajul.

Cate lucrari a executat firma pe care o alegi?

Ar trebui sa iti adresezi aceasta intrebare, pentru a mai filtra din lista parca nesfarsita a furnizorilor de asemenea servicii.

De preferat ar fi sa te informezi corespunzator si sa alegi o firma care a realizat un numar ridicat de lucrari, de diverse complexitati. Intr-o maniera ideala, cel putin o parte dintre lucrari ar putea fi prezentate in portofoliul online. De regula, la asemenea firme apeleaza tot persoane juridice, care nu isi permit sa iroseasca bani cu societati care nu pot duce lucrarile la bun sfarsit.

Experienta isi spune cuvantul

Acest dicton se aplica oricand, oriunde, indiferent de tipul de colaborare avuta cu orice firma. Atunci cand iti doresti servicii profesionale, apelezi la o firma cu experienta in domeniu.

Poate ca unii ar fi tentati sa sune atunci cand vad intamplator un afis pe un stalp, pe care scrie “Executam foraje puturi apa”. Exista sanse destul de mari ca asemenea “firme” sa fie de fapt niste amatori care nu vor reusi sa duca lucrarea la bun sfarsit, fie din cauza ca personalul nu este suficient de bine instruit, fie datorita lipsei utilajelor si echipamentelor specializate.

Ceea ce oricine ar trebui sa caute in acest caz se refera la o firma cu experienta, care are si specialisti in domenii precum geologia si/sau hidrogeologia, pe langa utilajele si echipamentele adecvate pentru realizarea de foraje in orice conditii.

Garantia oferita

De regula cei care realizeaza foraje ofera si o garantie referitoare la puritatea apei. De asemenea, ar trebui sa ofere si o garantie de minim 2-3 ani a lucrarii, ca apa va fi furnizata pe aceasta perioada fara probleme. Sunt de evitat acele firme care ofera garantie de 5 ani sau mai mult pentru acest lucru, intrucat dupa o asemenea perioada poate sa dispara, spre exemplu, panza freatica din care se extrage apa.

Garantia se mai refera, dupa cum mentionam, la apa fara impuritati. O firma care se respecta va oferi si o analiza a calitatii apei, ulterior finalizarii lucrarii.

Tine cont de necesarul de debit

Un alt aspect important este comunicarea si informarea cu privire la necesarul de debit. Profesionistii care vor realiza forajul vor trebui sa iti ofere o lucrare care sa se potriveasca necesarului din acest punct de vedere, tinand cont de orice elemente precum:

  • numarul punctelor de consum;
  • numarul de persoane din locuinta;
  • perioade de varf ale consumului;
  • eventualitatea nevoii de irigare, etc.

In urma unor calcule precise, echipa de profesionisti a firmei de foraje pe care ai ales-o te va informa cu privire la debitul optim de exploatare si adancimea de la care acesta va putea fi extras fara probleme, oricand.

In ceea ce priveste pretul lucrarilor, acesta este probabil ultimul dintre criteriile de care trebuie tinut cont cand se alege firma care va realiza forajul pentru alimentarea cu apa potabila. Un put forat la un pret infim este de obicei realizat incorect si nu genereaza decat cheltuieli si frustrari ulterioare. Recomandarea in acest caz este sa se aleaga firma de foraje tinand cont de elementele enumerate anterior, care sa aiba si preturile corecte pentru serviciile pe care le presteaza.