Acest sistem de incalzire a fost implementat pentru prima data in tarile nordice – Danemarca, Norvegia, Suedia. Incalzirea prin pardoseala este apreciata, in primul rand, pentru modul in care caldura se propaga uniform prin pardoseala – de jos in sus. Totodata, acest sistem nu tine cont de suprafata – poate fi instalat sub intrega pardoseala a camerelor dintr-o casa.
Cum functioneaza mai exact? In comparatie cu sistemele clasice, incalzirea prin pardoseala foloseste atat agenti termici, cat si electrici – caldura se propaga prin tuburi sau prin cabluri catre sapa de beton a pardoselii.

De ce este atat de apreciat in momentul de fata si de publicul roman? In principal pentru ca este un sistem de incalzire insesizabil. El nu ocupa spatiu util si nu incalzeste doar un anumit colt dintr-o incapere.

Avantajele sistemului de incalzire prin pardoseala

In primul rand, s-a dovedit ca sistemul de incalzire prin pardoseala este cu 20 – 30% mai eficient decat orice alt sistem de incalzire clasic.

Sistemul este invizibil – nu exista tevi la vedere. Aerul nu este imprins prin diverse guri de aerisire, deci praful sau alergenii nu vor fi imprastiati in incapere.

In aceeasi ordine de idei, iti ofera un plus de confort pentru ca se pastreaza o temperatura optima in toata incaperea. Avand in vedere ca in cazul sistemelor de incalzire clasice, aerul se ridica, incalzirea prin pardoseala este mult mai eficienta. De ce? Pentru ca si partea de jos a camerei se va mentine calda datorita parsoselii ce emena caldura pe o perioada mai lunga de timp, chiar si dupa ce a fost oprit sistemul.

Un alt avantaj al acestui sistem se refera la resursa de alimentare. Incalzire prin padoseala foloseste ca resursa apa, consuma mai putina energie electrica pentru functionare. Mai pe scurt, factura ta lunara nu va avea un consumator insemnat in plus.

Daca intretii corespunzator un astfel de sistem, acesta poate functiona la capacitate maxima chiar si zeci de ani. In principal, el este rezistent si nu necesita inlocuirea pieselor la anumite intervale de timp.

Cum iti stimuleaza acesta sanatatea

Sistemul de incalzire prin pardoseala are numeroase beneficii asupra corpului uman. De exemplu, caldura radiata prin pardoseala va stimula circulatia sangelui celor ce sufera de hipotensiune. Este extrem de neplacut aerul uscat asa ca, pentru a-ti spori sanatatea, incalzirea prin pardoseala ofera garantia unui aer la umiditatea optima.

Nu in ultimul rand, avand in vedere ca toate componentele sale se afla sub pardoseala, praful sau alti alergeni nu vor exista. In plus, datorita faptul ca aerul se propaga prin pardoseala, se va reduce semnificativ numarul bacteriilor, ciupercilor si al acarienilor din camera.

Avand in vedere ca poti controla temperatura dupa bunul plac, te vei bucura de o circulatie a sangelui mai buna si un impact direct benefic asupra oaselor.

Cate avantaje de ordin estetic ale sistemului de incalzire prin pardoseala

In primul rand, dispui de tot spatiul din incapere – nu e la fel in cazul sobelor de exemplu, cand trebuie sa le rezervi un loc anume doar al lor. Ai de facut un sigur lucru – sa alegi din timp cum iti vei aranja mobila. De ce? Astfel vei evita supra incalzirea pardoselii in acele zone si posibila defectarea a sistemului.

Pentru astfel de servicii, echipa noastra iti sta la dispozitie. Pe ecodrillforaje.ro gasesti datele noastre de contact, dar si calitatiile ce ne recomanda ca fiind ajutorul perfect pentru tine. Totodata, daca ai nelamuriri privind acest sistem de incalzire sau alte servicii pe care le oferim, ne poti contacta pentru a clarifica totalitatea aspectelor.