Sunt zone din tara in care nu exista sisteme de alimentare cu apa din diverse motive. In special din cauza ca infrastructura este slab dezvoltata. Caz in care trebuie sa gasiti alte variante prin care sa alimentati gospodariile cu apa, iar dupa cum bine stii noi te putem ajuta in acest sens.
Am discutat in nenumarate randuri aici pe blog despre diverse tehnici atat in ceea ce priveste forajele, cat si despre alte sisteme profesionale de pompare sau pentru incalzirea casei. In acest articol vom discuta despre pompele submersibile si vei afla:
-Cum verifici diametrul unui foraj
-Care este adancimea potrivita la care sa montezi pompa?
-Supapa de sens – unde o vei monta?
-Afla mai multe despre condensator
-Pentru ce ai nevoie de cablul de ancorare?
Cum verifici diametrul unui foraj
Diametrul forajului trebuie verificat pentru a putea monta tubulatura PVC. Aceasta etapa este foarte importanta pentru ca orice diferente, ingustari sau curburi pot afecta pe viitor functionarea respectivului echipament de pompare. Mai mult, ii poate reduce din durata de viata.
Pentru ca toate sa functioneze asa cum trebuie si sa fie montate corect este necesar sa fie verificat diametrul de exterior a pompei submersibile. De asemenea, trebuie masurat si diametrul tubulaturii la interior. Daca diferentele sunt mici, acestea tot pot afecta buna functionare, deci este necesara alegerea unei alte pompe. Aceasta din urma trebuie sa fie si mai mica. Toate aceste lucruri sunt importante pentru ca pompa sa poata fi racita in mod eficient.
Care este adancimea potrivita la care sa montezi pompa?
Aici trebuie sa ai in vedere ca pompa trebuie sa fie complet acoperita de apa cand functioneaza. Astfel ca trebuie sa iei in calcul anumite caracteristici importante precum:
-nivelul hidrostatic: de la suprafata apei pana la gura forajului
-nivelul hidrodinamic: de la gura forajului pana la suprafata apei.
Trebuie sa ai in vedere aceste notiuni pentru ca specialistii recomanda montarea pompei la aproximativ 2-3 metri sub nivelul hidrodinamic (sub 30 cm acolo unde cealalta varianta nu poate fi aplicata). Totusi, in acelasi timp trebuie sa se afle la 1 m fata de fundul forajului.
Supapa de sens – unde o vei monta?
Daca ai ajuns la etapa de montare a supapei de sens trebuie sa fii atent la sageata. Aceasta trebuie sa fie asezata in sensul pomparii apei. Sunt unele cazuri in care va fi nevoie sa montezi mai multe supape. Asta se intampla atunci cand teava este mai lunga, caz in care vei avea nevoie de cate o supapa pentru fiecare 100 de m.
Atentie! Nu sunt necesare supapele de sens la pompele submersibile care le au deja incorporate. De preferat ar fi cele cu clapete de alama daca nu vrei sa se sparga.
Afla mai multe despre condensator
Condensatorul nu este greu de montat pentru ca are doua fire. Acestea trebuie montate in functie de culoare. Unul dintre cabluri trebuie conectat la cablul maro de la motorul submersibil, iar celalalt trebuie conectat la firul gri.
Toate acestea se conecteaza mai apoi la tablou. Motorul mai are doua fire, unul negru si unul cu galben si verde care trebuie conectate la tabloul de protectie si automatizare.
Pentru ce ai nevoie de cablul de ancorare?
Cablul de ancorare este necesar pentru a instala pompa submersibila in put. In acest caz de ajutor poate fi cablul de inox sau chiar cel zincat. Pompa submersibila trebuie prinsa de acesta. De luat in calcul greutatea pompei si rezistenta de rupere a cablului, care ar fi recomandat de 5 ori mai mare decat greutatea pompei. Ancorarea de 8 mm este necesara in general pentru pompe de 95-100 mm.
Pentru puturile care nu au o adancime mai mare de 10 m puteti folosi si un arc suspensie alaturi de cablul de ancorare. Acesta poate ajuta la amortizarea vibratiilor pompei. Odata cu pompa trebuie sa fie coborate in put si teava PVC și cablul de alimentare. Important sa fii atent sa nu se deterioreze cand se loveste de peretii tubulaturii.
Concluzie
Orice schimbare majora de acasa vine la pachet cu fel si fel de produse si servicii profesionale care sunt necesare. Asta in special cand vorbim despre puturile de apa si de montarea pompelor submersibile. Ca de fiecare data suntem alaturi de clientii nostri si le oferim toate serviciile necesare, complete.
Astfel de lucrari necesita o atentie deosebita pentru ca ar trebui sa dureze timp indelungat. Daca sunt inca de la inceput montate necorespunzator acestea nu vor lucra la capacitate maxima, lucru pe care cu siguranta oricine isi doreste sa il evite.
Va invitam sa accesati site-ul nostru ecodrillforaje.ro pentru a descoperi mai multe informatii. Ne puteti contacta pentru orice nelamurire. Fiecare lucrare este adaptata in functie de locul in care urmeaza sa fie montate si de necesitatea respectivei familii.