Am tot vorbit aici pe blog despre o multime de ramuri ale activitatii noastre. Insa niciodata nu am oferit informatii din spatele scenei si credem ca astazi este cel mai bun moment. Vrem sa vorbim despre cum montam o pompa submersibila in sistem hidrofor. In acest fel, va oferim pe tava informatii despre o parte din activitatile pe care noi le prestam deseori dupa ce realizam forajele dorite de clienti.

Dupa fiecare foraj realizat va putem oferi si solutii complete pentru echipamentul de pompare necesar. Toate aceste detalii le stabilim in momentul in care semnam contractul. Insa pana atunci, credem ca ar fi de interes sa aflati cateva detalii din spatele scenei, motiv pentru care vom vorbi despre felul in care trebuie montata o pompa submersibila in sistem hidrofor.

Din ce este compus un sistem de hidrofor cu pompa submersibila?

Atunci cand va hotarati ca vreti sa montati o pompa submersibilila in sistem hidrofor trebuie sa stiti ca toate echipamentele componente trebuie achizitionate separat. Noi recomandam sistemul hidrofor cu pompa submersibila dintr-un motiv bine pus la punct: hidroforul nu poate trage apa la suprafata de la adancimi mai mari de 8 metri. Asta nu este o problema pentru ca putul de mare adancime este recomandarea noastra, deoarece puteti obtine apa fara impuritati organice. Mai multe detalii privind forajul puturilor regasiti aici.

Revenind la ale noastre, un sistem hidrofor cu pompa submersibila este compus din pompa submersibila, conducta de apa ce face conexiunea dintre pompa submersibila si locuinta voastra, un plutitor sau un senzor, clapeta de sens, robinetii de izolare, filtrele de impuritati, piesa cu 5 cai, presostatul pentru pompa submersibila, manometrul pentru presiune, racordul antivibrant si vasul de expansiune al hidroforului.

Aceasta este si ordinea dupa care noi montam pompa submersibila in sistem hidrofor. Nu uitati ca aveti neaparata nevoie de o pompa submersibila acolo unde putul depaseste 8 metri adancime.

Informatii cheie despre montajul pompei submersibile in sistem hidrofor

Noi ne ocupam de montajul pompei submersibile in sistem hidrofor, iar voua va revine sarcina de a intretine sistemul in cauza pe viitor.

Pompa submersibila va fi montata in putul de apa, insa cu specificatia ca nu trebuie sa atinga fundul, trebuie sa aiba cel putin un metru de apa deasupra ei si unul dedesubt. Atunci cand functioneaza mai mult decat in mod obisnuit, va recomandam sa verificati daca este imersata in apa. In acest fel, verificand-o, elimitati riscul de ardere de la functionarea in gol.

Pentru pompa submersibila in sistem hidrofor noi montam clapeta de sens imediat dupa pompa, la doar un metru. Depinde acum de pompa submersibila, caci exista si variante deja prevazute cu clapete de sens. O clapeta de sens este necesara si pe teava de refulare. In acest fel vor fi reduse socurile hidraulice si problemele ce pot aparea din cauza coloanei de apa.

Despre presostat trebuie sa stiti ca este echipamentul preocupat de pornirea si oprirea pompei submersibile in functie de presiune. Acesta vine reglat direct din fabrica, deci teoretic nu mai are nevoie de alte interventii.

Vasul de expansiune de hidrofor este cel care acumuleaza apa si reduce pe cat mai mult posibil numarul de opriri si de porniri ale pompei submersbile. Daca vreti ca pompa sa porneasca cat mai rar, noi recomandam un vas de expansiune cat mai mare ce va avea in acest fel si o durata de viata mai indelungata. In plus de asta, aici vom monta si piesa cu 5 cai ce va fi racordata la presostat si manometru.

Nu ezitati sa luati legatura cu noi daca aveti neclaritati cu privire la acest serviciu pe care il putem oferi. Gasiti toate datele noastre de contact aici.

Daca dupa un timp pompa submersibila va creeaza probleme, de tipul blocajului in foraj, va venim in ajutor cu cateva recomandari de remediere: https://ecodrillforaje.ro/pompa-blocata-foraj-cum-remediem-problema/.