Inainte de a ajunge la firma prestatoare de servicii cu siguranta v-ati facut un plan si stiti ce doriti. De la plan la realitate va mai despart niste decizii. Uneori acestea sunt puternic influentate de costuri si sub semnul banilor se prea poate sa luati unele decizii nu tocmai inspirate.

 

Riscul este de la bun inceput, de a alege o firma care mai degraba este amatoare de a realiza foraje profesionale. Din experienta va spunem ca atunci cand doriti sa obtineti calitate trebuie sa intelegeti ca aceasta costa. Un semn clar ca nu colaborati cu cine trebuie este schimbarea de plan pe parcurs. Ati solicitat oferta de pret, comparati cu alte oferte de pe piata, reveniti la o firma si pana cand sa bateti palma primiti o alta oferta, mai scumpa. Nu vorbim despre o practica fericita pentru bugetul vostru.

 

Am decis sa intocmim o lista cu etapele ce tin de modul in care vom colabora. Iata ce repere ar trebui sa aveti si la ce sa va asteptati:

 

  • Consultanta

 

Toata lumea intreaba cat costa, inainte de a se gandi ca specialistul trebuie sa aiba cateva repere despre ce inseamna de altfel forajul in acel caz. Conteaza detaliile despre litologia solului in primul rand si tipul de foraj, precum si scopul pentru care se realizeaza forajul.

 

Consultanta este primul pas in ceea ce priveste colaborarea cu noi. Veti discuta cu inginerul geolog specializat in hidrogeologie. Acesta va oferi indicatii despre ce este optim in cazul vostru, dupa ce ati discutat si despre adancimea putului, despre diametrul de sapare, de tubare. O oferta de pret poate fi acum estimata.

 

  • Contract

 

Nu acceptati niciodata vreo colaborare ce nu este parafata cum se cuvine, negru pe alb, printr-un contract. Semnarea contractului este garantia ca veti lucra cu profesionisti. Desigur, sunt clauze ce se pot schimba si adapta pe parcurs, insa porniti spre ceva sigur avand un contract semnat.

 

In functie de termenii asupra carora ati convenit la comun cu echipa noastra, mobilizarea echipei ar urma sa aiba loc in termen scurt dupa semnarea unui contract. Depinde de mai multi factori data de initiere a unei lucrari de forare.

 

  • Mobilizarea echipei

 

Trebuie spus ca in cazul nostru vorbim despre echipamente proprii. Tot ceea ce este necesar pentru a realiza un foraj inseamna responsabilitatea noastra. Asadar, in calitate de client, veti fi pus la curent cu ce anume vom folosi si toate detaliile aferente, insa de echipamente ne ocupam noi. Mentionam asta pentru ca sunt si firme care pun in seama clientului si alte costuri cand vine vorba de executia unui foraj si anume inchirierea diverselor utilaje. Asta inseamna ca de la pretul initial clientul poate depasi destul de mult bugetul.

 

Acest lucru nu se intampla in ceea ce priveste colaborarea cu noi.

 

  • Initierea lucrariii

 

In lista noastra de servicii sunt forajele in principal. Acestea pot avea ca scop realizarea unui put si nu numai. La fel de bine poate fi vorba despre instalarea unei pompe de caldura sau despre prelevare de probe ori despre consolidari de structura. In functie de acest aspect initierea lucrarii, adica a forajului in sine cunoaste anumite particularitati.

 

Sapatul in adanc va fi realizat conform cu metodologia stabilita in prealabil, tinand cont de tehnica de foraj recomandata. Noi suntem specialisti privind doua tehnici, forajul uscat cu ciocan de fund, respectiv forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid.

 

  • Verificari privind stratul acvifer

 

In aceasta etapa vor fi realizate masuratori geofizice, ceea ce va identifica stratele acvifere.

 

  • Tubajul

 

In aceasta faza stabilim tot ce tine de tubaj, alegem filtrele si dimensiunile de fante, totul tinand cont de granulometria din stratul acvifer.

 

  • Centrorii

 

Vor fi montati centrori pentru ca tubulatura de PVC sa fie pozitionata corect. Coloana PVC este tubata cu fante de tip screen sau de tip Johnson.

 

  • Pietrisul margaritar

 

Cu siguranta ati auzit despre asta, este necesar la capitolul filtrare de orice impuritate. Va fi introdus un dop izolator, format din peleti bentonitici sau poate un dop de ciment si material special ce va crea conductivitate hidraulica mica.

 

Din nou amintim de faptul ca sunt diferente in ceea ce priveste tipul de foraj si cum il veti exploata. In functie de acest scop, se vor realiza pistonari, spalari, perieri sub jet de apa cu presiune.

 

  • Sistemul de pompare

 

In lista noastra de servicii se numara si cele conexe, cum sunt cele de montare ale unui sistem de pompare. Inainte de asta gaura este umpluta cu material argilos, pana la suprafata.

 

Pompa va fi introdusa, dupa care vom verifica parametrii de functionare. Stabilim astfel care este debitul optim pentru folosirea acestui sistem. Sterilizam totul, prelevam probe pentru o analiza a apei si in cele din urma va oferim un raport complet despre foraj si despre detaliile tehnice ale acestuia.

 

Explicat astfel, totul pare simplu. In realitate poate dura pana la cateva zile. Va asteptam in pagina noastra cu detalii.