puturi de apa

In curand ramanem fara apa potabilă?

Daca in zonele urbane exista deja retele de distributie si alimentare a apei, sunt si zone unde apa potabila nu esta accesibila decat prin intermediul puturilor sau forajelor de apa realizate de renumita firma românească EcoDrill Foraje.

Apa constituie o resursa indispensabila vietii omului si tuturor vietuitoarelor, dar si activitatilor de gradinarit, socio-economice, in scopuri tehnice etc.  Numeroase procese vitale se desfăşoară graţie apei, această substanţă fiind de neînlocuit. Astfel, apa participă la:
–  realizarea corespunzătoare a absorbţiei şi a digestiei,
–  dizolvarea şi transportul unor substanţe (minerale, săruri, ioni, compuşi organici, etc.),
– biodegradarea şi evacuarea unor substanţe toxice sau nespecifice
–  realizarea echilibrului acido-bazic şi a osmozei,
–  reglarea temperaturii corpului,
–  respiraţia şi nutriţia celulară,
–  realizarea unui mediu de reacţie pentru numeroase proces biochimice (hidroliză, hidratare, oxido-reducere, etc.),
– asigurarea continuă a schimburilor de substanţe dintre mediul extern şi cel intern

Pentru alimentarea cu apa a populatiei, este nevoie ca aceasta sa fie complet lipsita de substante nocive sanatatii. Contaminarea cu agenti poluanti, reziduuri din medicamente, cu bacterii si microbi, poate afecta sanatatea. Astfel, se impune realizarea de foraje pentru extragerea apei din adanc, deoarece aceasta este practic pura.

Raportul efectuat de UNESCO in cadrul Programului de Evaluare a Apei pe plan mondial, cu privire la dezvoltarea apei, a condus la concluzia ca, peste 20 de ani, apa potabila va inregista o reducere de 30 de procente. In timp ce o parte din locuitorii planetei nu au la dispozitie necesarul minim de apa curata, mai mult de 2, 2 milioane de decese au fost cauzate de diverse boli determinate de apa contaminate si secete. WaterAid, organizatie din Marea Britanie, semnala in 2004 ca un copil moare ca urmare a acestor boli, la fiecare 15 secunde. Nu este cazul si in tara noastra, unde apa se gaseste relativ usor si la fel de usor se extrage de echipa EcoDrill – cea mai importanta companie de foraj de pe piata romaneasca. Dar ce este important pentru populatia din Romania, este sa constientize importanta pastrarii apelor curate. Masurile de prevenire adoptate vizeaza si folosirea de filtre speciale si a operatiunilor de filtrare a apei pentru consum, echipamente, de asemenea, comercializate de firma noastra. La ora actuala, nu putem bea apa din orice fantana, mai ales daca nu cunostem informatii legate de calitatea acesteia, din surse sigure (de exemplu, localnici etc.), de aceea majoritatea apeleaza la extragerea apei de la adancimi mai mari de 50-100 de m.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *