Problema apei de la robinet şi-a găsit rezolvarea în utilizarea filtrelor de apă, însă este important să conştientizăm care sunt avantajele unui astfel de sistem.

Principalele beneficii esenţiale pe care le caută românii la filtrele de apă sunt îmbunătăţirea calităţii apei potabile consumate zilnic.

Beneficiile folosirii unui filtru de apă

Aşadar, un prim aspect important pe care consumatorii l-au identificat este gustul şi mirosul mai bun al apei de la robinet, deoarece acest sistem este conceput  astfel încât să îndepărteze clorul şi bacteriile care contaminează pânza freatica, dar curăţă apa şi de prezenta în compoziţia ei a unor aliaje, reuşind să menţină un pH echilibrat şi să reţină mineralele.

De aici derivă avantajul de a a bea o apă calitativă în cantităţile pe care o persoană le consumă zilnic, la un preţ mult mai scăzut decât cea îmbuteliată din comerţ. Acest lucru se concretizează în fapte, rezultând un risc redus de cancer de colon şi alte boli.

Bacterii precum Giardia sau Cryptosporidium sunt îndepărtate din apă prin funcţionarea sistemului de filtrare, pentru ca persoanele care beau de la robinet să nu mai fie expuse la boli gastrointestinale. Astfel, filtrarea apei devine un obicei esenţial pentru cei care doresc să îşi menţină un stil de viaţă sănătos.

Gustul şi mirosul apei, îmbunătăţite de filtre speciale

Echipamentele moderne de filtrare a apei îndepărtează agenţii nocivi, precum bacteriile şi sedimentele din pânza freatică, reuşind astfel să elimine şi acel miros neplăcut. Eliminarea mirosului se bazează pe existenţa unui filtru special, ideal pentru cei care îşi doresc să bea în confortul casei lor o apă pură, care îşi păstrează mineralele benefice şi proprietăţile.

Filtrele cartuşelor de filtrare se schimbă o dată sau de maximum două ori pe an, oferind o apă potabilă de calitate, pe o perioadă îndelungată. Fiecare cartuş îndeplineşte roluri distincte: unul are funcţia de a îndepărta sedimentele mari, precum pământul, nisipul sau rugina, altul vine în completare cu rolul de a elimina compuşii chimici şi clorul, iar celelalte sunt responsabile de mirosul şi de gustul neplăcut al apei, dar funcţionează şi ca o sită ce reţine bacteriile şi viruşii.

Un alt sistem utilizat de producători presupune folosirea unor cartuse care purifică apa de sedimente mari, clor şi substanţe organice, îmbunătăţindu-i gustul şi mirosul prin înlăturarea metalelor grele, precum mercur, arsenic şi plumb. Acest sistem modern de filtrare a apei necesită schimbarea o dată la 6 luni, pentru a asigura o îndeplinire eficientă a funcţiilor sale.

Tu foloseşti un aparat de filtrare a apei sau ai investi în aşa ceva? Daca nu, este cazul să apelezi la EcoDril căci ei comercializează și montează cele mai performante aparate de purificare a apei prin osmoză.