Specialiștii ECO DRILL vă recomandă să țineți cont de următoarele aspect profesionale atunci când solicitați realizarea unui foraj:

Diferența dintre tubulatură și diametrul forajului trebuie să fie de minim 150 mm, astfel, noi, din experiența de mai bine de 10 ani, știm că formarea unui perete de pietriș mărgăritar de minim 7,5 mm este vitală. Cu cât peretele de mărgăritar este mai gros cu atât durata de viață a forajului este mai mare iar riscul ca acesta să se colmateze sau să afecteze echipamentul de pompare este minim.

Deși majoritatea companiilor de forja din România nu respectă aceste reguli, noi vă sfătuim să urmăriți ca acestea, în cazul în care vă propun realizarea de foraje, să nu facă găuri cu diametrul mai mic. Interesul ascuns al acestora este de a folosii cât mai puțin mărgăritar, reducând astfel cheltuielile proprii. De asemenea, ei, prin astfel de metode, reduc timpul de realizare al forajului, care în timp va fi afectat.

Un alt aspect ce trebuie respectat este folosirea centrorilor ce vin montați în exteriorul tubulaturii, pentru a stabiliza țeava cât mai pe centrul găurii. Astfel, se creează un perete uniform de mărgăritar ce va contribuii la durata de viață a forajului. În caz contrar, țeava se poate lipi în anumite locuri de peretele forajului, iar în acele porțiuni nu va ajunge pietrișul mărgăritar, afectând calitatea forajului. În funcție de granulometria nisipului din acviferele productive, specialiștii ECO DRILL iau decizii cu privire la ce fel de pietriș mărgăritar se impune a se utiliza. În general se folosește  mărgăritar de 4 – 8 mm, însă mai sunt cazuri unde este necesar 1 – 3 sau 2- 4 mm.

Exemplificativ, în cazul unei lucrări realizate pentru compania Mercedes, unde apa vine din strate acvifere cu nisip foarte fin, am fost nevoiți să facem o combinație de 1-3 și 2 – 4 mm. Acesta a fost introdus doar în dreptul acviferelor și a tubulaturii cu fante.

De asemenea, trebuie reținut faptul că la finalizarea fiecărui foraj, executantul este obligat să ofere beneficiarului FIȘA TEHNICĂ a forajului, ce trebuie să conțină toate datele acestuia.

Echipa ECO DRILL a fost contactată de multe ori pentru refaceri de foraje sau decolmatări, clienții nefericiți neavând o fișă tehnică care să descrie datele forajului, vina aparținându-le, într-o mica măsură deoarece nu au apelat la companii specializate ci la executanți fără experiență sau cu interese ascunse.

Deoarece sunt anumite etape si criterii care trebuie a fi respectate pentru a se obține un foraj de calitate și prețurile de realizare sunt, uneori, sensibil mai mari decât cele realizate cu o firmă neprofesionistă care, însă, pe viitor, își lasă amprenta în noi cheltuieli de întreținere și reparație.

La ECO DRILL profesionalismul și calitatea lucrărilor ne permite să acordăm pentru fiecare foraj garanție de la 2 la 5 ani.