Va preocupa necesitatea unei surse de apa. Apelati la specialisti, optati pentru proiectul de forare put de apa, iar mai apoi mai ramane sa va preocupati de grija maxima a calitatii apei. Aici vorbim despre toti parametrii de calitate, de la duritate la compozitie chimica.

Subliniem importanta unei statii de dedurizare a apei. Acest tip de sistem ar trebui montat indiferent ca vorbim de cei care au apa de la reteaua publica sau de la forajul pentru care au optat. De asemenea, nu conteaza daca sursa de apa este un foraj de medie adancime sau unul de mare adancime.

De ce aveti nevoie de statie de dedurizare a apei

Statia de dedurizare a apei are ca scop eliminarea depunerilor de calcar. Astfel apa dura nu va mai crea acele depuneri pe obiecte sanitare, pe componentele din interiorul electrocasnicelor, prelungind asadar durata de exploatare a acestora. Practic orice aparat casnic care functioneaza alimentat si cu apa va fi mai bine protejat pe termen lung cand ii este furnizata acestuia apa dedurizata.

In plus, apa dedurizata nu mai lasa pete pe haine sau pe obiecte dupa ce acestea au trecut prin ciclu de spalare, clatire de asemenea.

Stiati ca…

  • Depunerile de calcar au si un rol de izolare termica? Cand spalati articole casnice sau cele vestimentare, utilizand apa dura, cu mult calcar va fi necesar un consum mai mare de apa calda si de detergenti. Explicatia? Transferul termic intre apa si elementul de incalzire este diminuat.
  • Apa dura dizolva mai greu detergentii? Si nu vorbim neaparat de calitatea produsului de curatare, cat despre efectul de apa cu depuneri de calcar. Veti observa astfel ca raman pete de produs pe haine sau vase dupa spalare sau ca mainile va sunt aspre si parca scartaie, hainele sunt mai aspre, iar cele de culoare alba au tendinta de a se ingalbeni.

Alte efecte ale utilizarii apei dure se refera la uzura timpurie a aparatelor de uz casnic cum mentionam in randurile de mai sus. De asemenea se formeaza depuneri in circuitul termic sau in instalatii diverse unde apa este necesara: depuneri pe tevi la sistemul de incalzire spre exemplu.

De vina este apa dura! O statie de dedurizare apa va face tot procesul de eliminare a calciului si magneziului. O astfel de statie are nevoie de conectare la canalizare. Pentru ca sunt multe intrebari legate de evacuarea apei ce provine de la astfel de statii si cum ar afecta aceasta fosele septice trebuie sa spunem de asemenea ca nu exista efecte negative in acest sens.

Cum sa alegeti o statie de dedurizare a apei conforma cu necesitatile voastre

Va recomandam brandul Valrom, produse pe care le comercializam si noi. Au un raport bun calitate-pret si dupa montaj facut de profesionist, garantia – asa cum este ea oferita de producator – va fi un plus de incredere ca ati ales ceva de calitate.

Concret, alegerea statiei de dedurizare a apei inseamna si un calcul de debit necesar zilnic. De asemenea, va recomandam sa tineti cont de modul de functionare si de calitatea rasinii, caci de fapt aceasta este de baza in functionarea statiei de dedurizare. Practic datorita acesteia, ionii de calciu si magneziu vor fi eliminati. Verificati asadar specificatiile tehnice ale statiei de dedurizare de care sunteti interesati.

Filtrare, purificare si alte procese de obtinere a apei curate

Faceti diferenta intre procese. Dedurizarea presupune eliminarea ionilor de calciu si magneziu, filtrarea presupune a scapa de impuritatile din apa, de particule diverse. Desalinizarea, un alt proces, este despre eliminarea sarurilor utilizand tehnica de osmoza inversa. Nu in cele din urma, purificarea apei este procedeul de indepartare a impuritatilor.

Apa curata inseamna deci o sursa buna si ulterior o serie de procedee.

 Ce trebuie sa stiti

Montarea unei statii de dedurizare a apei se va realiza acolo unde aveti alimentarea principala. Daca este un model general (nu cel care se pune la robinet), este recomandabil sa il plasati la intrarea principala a apei in casa, care se afla de obicei in bucatarie, garaj sau spalatorie. In acest fel, protejati intreaga instalatie a casei si trebuie sa aveti un singur dispozitiv.

In alegerea tipului de dedurizator pe care sa il utilizati tineti cont de debitul de apa necesar zilnic, de capacitatea dedurizatorului, astfel incat regenerarile dese vor insemna costuri mai mari de utilizare. De asemenea, rasina isi va pierde din proprietati cu mult mai repede.

Apa ar trebui sa treaca si printr-un filtru inainte de a ajunge in dedurizator. Iar aici o diferenta o veti face in ceea ce priveste calitatea apei. Dupa caz, ar putea fi recomandata dezinfectarea sursei si instalatiei.

La EcoDrill veti gasi servicii complete. Dupa ce ati optat pentru foraj put de apa recomandam montarea unui sistem de pompare executat de echipa noastra. Pentru ca apa in punctul sau final de utilizare sa fie pura, de calitate, recomandam de asemenea statiile de dedurizare apa. Comercializam si aceste tipuri de echipamente, compacte.

  • Solicitati statia de dedurizare.
  • Solicitati montarea acesteia.

Garantie inclusa! Cereti oferta de pret de aici!