Am observat de-a lungul timpului ca tot mai multe familii prefera sa se mute la o casa intr-o zona rurala, bucurandu-se astfel de mai multe beneficii. Aer curat, liniste, natura, libertate, posibilitatea de a construi pe langa casa tot ce iti doresti si crearea unui mediu cat mai confortabil.

Oamenii nu isi mai fac griji de conditii, atat timp cat tehnologia este intr-o continua dezvoltare si isi pot implementa tot ce isi doresc pentru a avea parte de confort. Poate ca acum ceva timp era mai greu sa ai parte de toate conditiile optime de trai intr-o zona rurala, acum insa lucrurile s-au schimbat.

Atunci cand vine vorba despre alimentarea locuintei cu apa ai 2 variante: fie de la fantana proprie fie de la reteaua publica de apa. Daca aceste 2 surse nu exista, atunci ai nevoie de un foraj. Ce trebuie sa stii este ca daca iti vei achizitiona o locuinta de la dezvoltator, acesta va pune in pretul casei si realizarea unui put doar ca acesta este realizat de obicei in astfel de cazuri la mica adancime, pentru reducerea costurilor, ceea ce nu este recomandat. 

Asa cum am mai discutat si in celelalte articole, adancimea putului va determina si calitatea apei. Daca acesta este de mica adancime atunci sansele ca apa sa fie contaminata sunt destul de mari. Odata ce acesta este de medie sau mare adancime, atunci vei sti sigur ca vei consuma o apa curata, nepoluata. 

Desi initial se crede ca prima panza freatica este calitativa, realitatea este alta. Primul strat este mai contaminat din cauza ingrasamintelor chimice, a foselor septice ce nu sunt izolate corespunzator cat si alti poluanti. Tocmai de aceea este atat de important sa alegeti o firma cu experienta in efectuarea forajelor, pentru a-l sapa la adancimea potrivita pentru ca apa sa nu fie contaminata. 

Pompa submersibila joaca un rol important

Obtinerea apei dintr-un put nu se poate realiza fara o pompa submersibila care are capacitatea de a ridica apa la inaltimea dorita. Aceasta trebuie sa contina un vas presurizat intermediar ce previne fluctuatiile de debit si presiune, mai ales atunci cand deschizi mai multi robineti odata.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand optezi pentru un foraj de apa este sa stii la ce vei folosi apa: pentru gradina, pentru consum, irigatii si asa mai departe.

Asa cum am mai mentionat, calitatea apei difera in functie de adancimea la care a fost realizat forajul. Pentru a te asigura totusi ca apa este de calitate, poti lua o proba pe care o poti duce la o analiza de laborator pentru a vedea daca este potabila, cat de dura este si asa mai departe.

Dupa cum bine stim, o apa calcaroasa nu va proteja tevile, iar aparatele de uz pe baza de apa cum ar fi masina de spalat se poate strica in scurt timp. Tine cont asadar de aceste aspecte atunci cand optezi pentru un foraj. 

Exista un pret fix la realizarea unui foraj? 

De multe ori am primit intrebarea care este pretul fix a unui foraj. Nu putem oferi un pret fix pentru ca acest aspect depinde de mai multi factori. Locul unde este realizat, tipul de sol si adancimea sunt doar cativa dintre factorii care vor estima un pret.

Pentru realizarea puturilor de apa noi utilizam sisteme distincte ce variaza in functie de litologia solului.

Concret, pentru solurile moi sau medii precum pietris, nisip sau argile folosim forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid.

Pentru solurile semi dure si dure precum roca, granitul, calcarul utilizam forajul uscat cu ciocan de fund.

Sunt utilaje performante, de ultima generatie care ne ajuta sa fim mai eficienti cu fiecare proiect executat. Asadar, datorita acestor factori pretul unui foraj nu poate fi unul fix.

Atunci insa cand vine vorba despre calitatea apei, fiind atat de importanta pentru sanatate, pretul ar trebui sa fie ultimul aspect de care sa iti faci griji. Vei vedea beneficiile pe timp indelungat si te vei putea bucura de tot confortul pe care ti le ofera un foraj.

De ce este atat de important sa colaborezi cu o firma specializata in domeniu

Este important ca atunci cand vrei sa incepi forarea unui put sa lasi expertii in domeniu sa isi faca treaba. Ei vin deja cu toate utilajele performante si cu tot ce este necesar pentru ca proiectul sa fie dus la bun sfarsit. In plus, vei si economisi bani si asta pentru ca nu va mai trebui ca tu sa cumperi materialele sau sa inchiriezi un excavator. Servicii care de obicei sunt destul de costisitoare la pret.

Timpul inseamna bani, tocmai de aceea este mai indicat sa colaborezi cu o firma specializata in domeniu, dare iti va realiza proiectul intr-un timp mai scurt si iti va da sfaturi si servicii de calitate.

Asadar, echipa noastra Eco Drill iti sta la dispozitie si ne poti contacta oricand pentru a-ti oferi toate detaliile de care ai nevoie.