În conformitate cu un articol anterior, reamintesc că esența rezidă în debitul de apă necesar.
Un calcul simplu poate fi realizat, raportat la necesitățile fiecăruia, la consumul zilnic săptămânal și la cel lunar.
Spre exemplu, o familie cu 3 – 5 membri, consumă în medie 0.5 – 1 mc / zi , 7 mc / săptămână, 30 mc / lună .

Pentru pensiuni, hoteluri, fabrici, institutii si tot ce prezintă un consum mare de apă, calculul se poate realiza de către un specialist, sau chiar direct de beneficiar, având în vedere, toți consumatorii .
Pentru consumuri mari , în cazul în care nu se gasesc debitele necesare, se pot aplica vase de acumulare în care se stocheaza cantități voluminoase de apă .

Urmatorul pas,îl constituie, informarea cât mai conformă realității, asupra adâncimii forajelor deja existente în zonă, debitul acestora, existența sau absența potabilității, adâncimea acviferelor, litologia solului, etc.

Este ideal, să vă informați temeinic, pentru a putea realiza un calcul estimativ cât mai veridic.
În situatia în care, nu există foraje executate în zona locatiei unde se dorește forajul, se poate solicita un studiu hidrogeologic, în care sunt specificate toate datele necesare și sus menționate.

Studiile nu ne pot furniza cu certitudine informatiile de care avem nevoie, îndeosebi în cazul absenței forajelor în zonă. Însă, în baza acestora, vă puteți crea o imagine de ansamblu, căci ele sunt realizate cu ajutorul altor lucrări executate în apropierea locatiei, Reținem aici, că, cel mai bun studiu ce poate fi efectuat, având un rezultat 100% conform realității, este chiar execuția propriu-zisă a forajului.

Ne-am confruntat cu o serie de cazuri în care, am executat foraje pentru apă, și am găsit sare, gaze, petrol, sau chiar cazuri în care nu am găsit apă nici măcar până la adâncimea de 200 m.

Executantul forajului nu poate influența debitul sau calitatea apei, și deasemeni nu poate garanta sau preconiza o adâncime exactă încă de la inceputul lucrărilor.

Am găsit uneori apă cu rapiditate, la 50 de metri, iar în urma mutării la 100 m distanță pentru execuția altui foraj, am găsit la 70 de m adancime.

Având în vedere cele mai sus enunțate, pentru a obtine o cotație de pret cât mai corecta, cererea de ofertă, trebuie să conțină următoarele date:

– locatia exactă a viitorului foraj
– debitul de apă necesar sau dorit a se extrage din foraj
– date despre alte foraje din zonă ( adâncime, debit, potabilitate, etc )
– bugetul stabilit pentru lucrare
– existența sau absența unui studiu hidrogeologic ( este necesară trimiterea unui exemplar către executant )
– perioada când se doreste execuția
– datele de contact

În functie de datele transmise și de locația forajului , executantul vă poate comunica ce sistem este adecvat pentru zona respectivă ( sistemul cu circulație directă de noroi sau sistemul cu ciocan de fund prin percuție ) , perioada necesară execuției,, intervalul posibil al execuției, diametrul optim pentru forajul solicitat , precum și un pret cât mai corect.

Pentru alte detalii, informații sau intrebări, vă stăm la dispozitie.

Ecodrill SRL
E-mail : office@ecodrillforaje.ro
Web : www.ecodrillforaje.ro
Tel/Fax : 0234/510.304
Mobil : 0749.861.105