Forajele reprezinta o optiune destul de populara in prezent, care presupune alimentarea cu apa, la nivele de adancime diverse. Executarea acestora trebuie sa tina cont de o serie de factori – tipul solului, materialele utilizate, operatiile efectuate, tipul pietrisului, dar si nevoile pe care le are utilizatorul. Se doreste ca rezultatele sa vizeze apa perfect limpede, respectiv care sa nu prezinte depuneri sau impuritati. Se doreste de asemenea un debit maxim permis de fiecare acvifer in parte, dar si de adancimea specifica.
Dicteaza rezultatele oferite de foraj si aspecte precum fisa acestuia si constructia in sine, parametrii (intra aici temperatura, debitul, nivelul, conductivitatea si altii).
Executarea forajului si ce presupune acest proces
Este esential ca procesul in sine sa fie supervizat de un inginer expert, care cunoaste toate aspectele de indeplinit si care are capacitatea de a lua decizii potrivite atunci cand sunt necesare. Intra in sarcina expertului responsabilitati precum: stabilitarea succesiunii straturilor – litologia, observarea acviferelor, stoparea saparii la momentul potrivit, granulometria acviferelor, stabilirea diametrului de sablonare, realizarea de masuratori geofizice daca este necesar, determinarea latimii fantelor filtrelor si a pozitiei acestora.
De asemenea, tine de specializarea echipei de foraje, respectiv a expertului inginer sa stabileasca pozitia optima a centrorilor, granulatia pietrisului margaritar filtrant si cantitatea optima in acest sens. Va trebui totodata sa masoare nivelul granulatiei pentru a putea sa realizeze o izolare optima, avand in vedere adancimea dorita de client. Nu in cele din urma, acesta trebuie sa stabileasca in detaliu operatiile de efectuat pana cand rezultatele constau intr-o apa perfect limpede.
Avem in vedere toate acestea, aspecte care de altfel ne si recomanda cand vine vorba despre efectuarea de foraje puturi. Realizam masuratori de denivelare, de debit si celelalte sarcini necesare pentru a definitiva forajul. In consecinta, utilizatorii vor putea exploata cu incredere forajul, beneficiind de apa limpede, curata, la o presiune optima.
Forajul de alimentare cu apa si curiozitati
Este vorba despre un proces care presupune mai mult decat o simpla gaura forata. Cei care angajeaza echipe de profesionisti nu cunosc detalii in acest sens. Partea nevazuta a lucrurilor, respectiv forajul in sine reprezinta o lucrare inginereasca ce aduce publicului larg beneficii numeroase.
In SUA spre exemplu, exista la ora actuala peste 15 milioane de foraje. Este adevarat ca acestea au inceput a fi realizate cu mult inainte de a fi practice si in Romania. Este numarul locuintelor care dispun de propriul foraj de apa. Iata deci ca in jur de jumatate din populatie consuma apa din foraje proprii, respectiv din cele publice.
Exista doua metode principale de foraj. Prima se refera la forajul hidraulic cu circulatie de fluid,. Utilizeaza noroi de foraj, care trebuie sa fie fezabil in solurii medii, respectiv moi ca argilele, nisipurile, pietrisurile si alte astfel de soluri. Cealalta metoda vizeaza forajul cu ciocan de fund. Aceasta utilizeaza aerul, fiind deosebit de eficienta in ceea ce priveste solurile dure sau cele extra dure – calcare, cisturi, marne, dar si roci de diverse tipuri din aceleasi categorii.
Gama de servicii Eco Drill
Din dorinta de a oferi publicului larg posibilitatea sa beneficieze de propriile foraje puturi, am diversificat lista de servicii, incluzand optiuni cu caracteristici diverse, pliate pe fiecare nevoie. Desigur ca lista nu se opreste la acestea. De asemenea, punem la dispozitia utilizatorilor servicii de montare, mentenanta, service, ce vizeaza sistemele de pompare profesionale, precum si sisteme de energie neconventionala – panouri solare, pompe de caldura, incalzire in pardoseala, etc.
Principiul dupa care ne ghidam este calitatea, astfel ca indiferent de lucrarile pe care echipa noastra le realizeaza sau de tipul serviciului prestat, aceasta primeaza de fiecare data. Te asteptam pe ecodrillforaje.ro cu solutii complete, pliate pe nevoile tale.