Domeniul nostru de activitate este unul specific, dar si complex. Despre foraje am putea vorbi zile si zile in sir si tot ar mai fi aspecte de notat. Asadar, ne propunem in randurile ce urmeaza sa dezvaluim celor curiosi si interesati alte cateva aspecte legate de forajele de puturi de apa.
1.Fascinant si interesant
Stiati ca …
- un foraj va ajuta sa va creati propria sursa de apa si deci sa fiti independenti de reteaua publica de apa? Acestea nu sunt reglementate de sistemul municipal. Insa, asta vine la pachet si cu nevoia de a va ocupa personal de inspectiile periodice, de testarea apei pentru a observa calitatea acesteia. Adica intretinerea puturilor private de apa revine in sarcina proprietarului.
- Forajele sunt proiecte relativ comune? Ati crede ca puturile de apa sunt rare? Ei bine inca exista zone unde au fost construite conditii moderne de locuit, insa nu exista conexiune la reteaua de apa. Estimam ca sunt peste 15 milioane de case unde exista put privat ca sursa de apa.
- Forajele sunt benefice pentru ca va aduc la indemana o sursa sigura de apa si mai putin poluata? Am mentionat in repetate randuri, aici pe blog, despre faptul ca recomandam mai degraba forajele de mare adancime sau cel putin cele de medie adancime. Un foraj de mica adancime nu va avantajeaza si asta pentru ca veti ajunge sa aveti sursa de apa, insa marea diferenta se refera la riscul de poluare. Apa subterana este si ea expusa diverselor surse de poluare. Surse sunt peste tot, de la rezervoare de fose septice uzate, esuate pana la diverse scurgeri urbane sau infiltratii diverse de la surse de deseuri. Cu cat mai adanc sapam dupa sursa de apa, cu atat sansele ca aceasta sa fie poluata sunt spre zero.
- Forajele dureaza o viata, dar au nevoie de verificari periodice? Adevarul este ca depinde si de cine anume a realizat forajul. Calitatea se va distinge de departe. Recomandam sa chemati echipa de profesionisti pentru revizie, mai ales daca au trecut, sa spunem, doua decenii de cand utilizati un foraj. Asta pentru ca inspectiile periodice sunt o masura de precautie si totodata o maniera prin care va asigurati de consumului unei apei de calitate.
Totodata, verificarile periodice sunt calea prin care sa va asigurati ca sistemul de pompare functioneaza optim si ca investitia pe care ati facut-o este una protejata.
2.Particularitati ale forajelor
Sursa de apa joaca si ea un rol important. Echipa Eco Drill va ajuta sa obtineti forajul mult dorit, dar sursa de apa nu este ceva ce noi am putea alege. In unele cazuri sursa de apa este furnizata de un utilitar local. In alte cazuri sursa de apa nici nu este in apropiere, ci la mare departere de casa. Dupa caz, inainte de a incepe efectiv un proiect de forare, investigam, analizam solul si cerem solicitantilor sa verifice si alte informatii precum sursa de apa pe care vecinii o au, daca sunt foraje realizate pe terenurile din proximitate.
De forat putem sa o facem oricum, pe orice tip de lot de pamant. Tehnicile utilizate, echipamentele pe care le folosim ne permit sa foram in siguranta in orice conditii, fie vara, fie toamna sau alt anotimp. Veti solicita asta pentru a avea o sursa independenta de apa, apa menajera sau utilizata implicit pentru irigarea terenurilor.
Este adevarat ca in functie de zona tarii, pamantul este diferit, asadar uneori suntem nevoiti sa foram in nisip moale sau chiar in pietris. Dupa ce ajungem la acel acvifer, nisipul este saturat si apa necesara este imediat accesibila.
Primii pasi in forare
Primul pas este folosirea unui excavator, cu care sapam 8 inci in sol si alti 20 de m in piatra tare. Concret, daca este sa vorbim despre aspecte tehnice legate de realizarea propriu-zisa a unui ar fi de mentionat de asemenea ca va fi necesara o carcasa cu diametru de 6 inci, mortar injectat in jurul acesteia.
Forarea continua, cu imprastiere si pulverizare de piatra, fie prin forarea prin aceasta, asta pana cand ajungem la cantitatea suficienta de apa care sa curga prin acea gaura formata. Aceasta se va umple cu apa.
In termeni specifici numim rata de reincarcare randament si aceasta ar trebuie sa fie de aproximativ 5 galoane per minut. Asta va sustine un put eficient lucrat, care sa asigure cantitatea de apa necesara intr-o gospodarie. Daca avem deci randament al putului, pompa electrica cu o conducta de alimentare atasata, plus una din PVC sunt toate coborate la 20 de m deasupra putului. Vom obtine asadar spatiul de jos care sa permita acumularea sedimentelor.
Pentru oferte personalizate va rugam sa luati legatura cu echipa noastra. Un consilier va ghideaza si dupa ce afla detaliile minime de interes va poate estima un cost. Va asteptam si in pagina noastra pentru informatii complete.