Apa si calitatea ei ar trebui sa fie un interes primordial pentru voi in viata. De fiecare data cand consumati apa ganditi-va cat de buna este aceasta pentru sanatatea voastra. Daca va puneti in plan ca mai bine ati investi in propria sursa de apa, suntem aici sa va ajutam!

 

Planul suna bine, dar va ingrijoreaza durata de executie si cat de calitativa ar fi apa ce rezulta de la forarea putului. Explicam cateva aspecte de acest fel in randurile ce urmeaza.

 

Din acest articol veti descoperi:

 

  • Cat dureaza forajul in sine?
  • Etape de executie ale unui foraj de put de apa
  • Instalarea puturilor de apa
  • Testarea apei
  • Purificarea apei

 

 

 

Cat dureaza forajul in sine?

 

Nici Roma nu s-a construit intr-o zi. Un put de apa nu poate fi instalat si sa devina functional intr-o zi. Cu toate acestea, rapiditatea, executia corecta si la inalt nivel de profesionalism este ceea ce ne defineste. In functie de complexitatea cazului, de tipul de foraj si alte detalii, executia poate dura de la cateva zile pana la saptamani.

 

Daca veti descoperi si conturile noastre de social media va tinem la curent cu ce lucrari mai efectuam si care este durata acestora.

 

Etape de executie ale unui foraj de put de apa

 

Procedura este destul de complexa si implica o serie de lucruri ce trebuie realizate. Vorbim implicit de alegerea unui loc pentru forajul in cauza. Implicit acest detaliu poate fi relevant in ceea ce priveste presiunea apei, maxima acesteia, precum si calitatea acesteia.

 

De asemenea, vorbim despre necesitatea de a urma anumiti pasi birocratici. Firma cu care ar urma sa colaborati ar trebui sa fie un sprijin real pentru clienti, astfel ca obtinerea de permise si licente necesare pentru a incepe proiectul de forare ar trebui sa fie parte implicata din colaborare. In functie si de aceste aspecte, cu tot cu inspectia proprietatii privind performanta optima a unui put, putem discuta de un interval de timp de la o zi pana la o saptamana.

 

Instalarea puturilor de apa

 

Dupa toti acesti pasi incepe efectiv procesul de instalare. Asta inseamna forarea unui put cu diametru de 5-10 cm in stratul de suprafata, practic crusta pamantului, pana cand ajungem la mai mult de 100 de metri. O carcasa lunga de otel va fi introdusa, pentru a capta apa intr-un mod controlat.

 

Adaugam ciment si cu ajutorul tuturor echipamentelor ne asiguram ca putul este sigilat in mod etans, astfel incat sa limitam poate chiar total orice urma de contaminare cu factori nocivi. Tot ce implica aceste procedee poate dura pana la 2 zile.

 

Testarea apei

 

Trebuie subliniat faptul ca, desi sonda este instalata, asta nu inseamna ca putul de apa este unul sigur, ca apa este buna si potabila, buna de consum imediat. Apa trebuie testata pentru a depista orice urma de factori contaminati ce trebuie testati, asigurandu-ne asadar ca este in parametri optimi de calitate.

 

Daca va intrebati ce anume ar putea contamina apa, ei bine sursele sunt dintre cele mai diverse si aici includem ingrasaminte, scurgeri septice, nitrati sau diverse bacterii. Daca in preajma voastra sunt terenuri agricole, produsele fitosanitare sunt o posibila cauza de contaminare.

 

Daca vorbim despre testari complexe, acestea pot dura pana la 3 zile lucratoare, insa vor fi evidenta clara daca apa in cauza este 100% de calitate.

 

Purificarea apei – necesara?

 

Dupa acest pas de testare a apei, evident, vine si pasul purificarii. Sunt multe zone din tara unde solul este plin de fier. Asta inseamna ca putul de apa forat poate avea numeroase probleme, precum: apa care emana un miros aparte, neplacut in orice caz, apa care pateaza hainele, lasa urme pe suprafatele spalate cu acea apa si nu numai acestea sunt inconveniente.

 

Procesul de purificare este necesar pentru ca apa sa nu fie atat de calcaroasa, sa fie eliminate probleme precum cele expuse mai sus. De asemenea, dupa purificare aceasta devine numai buna de consum.

 

Nota de final

 

Am putea estima un total de o saptamana sau maxim doua pana cand un put de apa este complet format. Atentie insa, sunt mai multi factori decisivi aici, ce tin implicit de cat de repede veti reusi sa obtineti avizele necesare.

 

Dupa cum bine stiti deja, am abordat si cu alte ocazii aceste subiecte, suntem o echipa cu ani de experienta in spate. Vorbim nu doar de partea tehnica, ci si de experienta pe teren. Unele foraje sunt adevarate provocari, dar asta nu inseamna ca nu vom ajunge la bun sfarsit cu planul.

 

Pentru estimari de pret, pentru oferte personalizate suntem aici pentru voi: ecodrillforaje.ro. Trebuie  sa stim de la bun inceput informatii minime despre zona, tip de sol, din ce zona a tarii sunteti si ce aveti in imediata apropiere, de preferat chiar sa stiti la ce adancime au sapat vecinii vostri pana la sursa de apa.