Ghid pentru montarea unui sistem de incalzire in pardoseala – la ce sa fii foarte atent

Dupa cum prea bine stii, incalzirea prin pardoseala este un sistem extrem de practic si eficient. El te ajuta sa obtii confortul termic optim in propria locuinta, asta doar daca il montezi corespunzator. In cele ce urmeaza iti vom spune cateva lucruri utile despre incalzirea prin pardoseala, dar in special despre modul in care aceasta trebuie montata.

Din ce este format un sistem de incalzire prin pardoseala? Despre incalzire prin pardoseala trebuie sa stii ca este reprezentata de o serie de conducte cu apa calda sau o serie de cabluri electrice, asta in cazul in care optezi pentru incazirea electrica prin pardoseala.

Sistemul de incazire prin pardoseala poate lua cu usurinta locul calorifelelor din locuinta ta. De ce? Pentru ca, fata de acestea, acest sistem asigura incalzirea uniforma a locuintei, de jos in sus. Aerul se afla intr-o miscare continua de rotatie, deci incaperile care dispun de un astfel de sistem se vor mentine calde pentru o lunga perioada de timp.

Ce trebuie sa faci pentru a eficientiza procesul de incalzire? In cazul acestui aspect trebuie sa te raportezi, in primul rand, la suprafata camerei pe care trebuie sa o incalzesti. Ca sa acoperi pe cat mai mult posibil suprafata camerei, iti recomandam sa trasezi conducetele cu apa sau cablurile electrice sub forma de covor incalzitor – te putem ajuta cu acest lucru, ia legatura cu noi aici.

Unde poate fi montat sistemul de incalzire prin pardoseala?

Sa stii ca acest sistem de incalzire nu te limiteaza in ceea ce priveste spatiul. Incalzirea prin pardoseala poate fi montata oriunde – fie in propria locuinta, fie in cladiri de birouri si asa mai departe.

Sigurul lucru la care trebuie sa fii atent este tipul de material sub care va fi montat. De exemplu, noi iti recomandam sa il montezi doar sub parchet laminat, marmura, beton, gresie sau piatra pentru ca aceste materiale nu se supraincalzesc.

In medie, un sistem de incalzire prin pardoseala poate functiona pana la 60 de ani, perioada in care nu trebuie sa desfasori prea multe lucrari de mentenanta. Nu trebuie sa uiti ca odata montat acest sistem de incalzire, podeaua se va inalta cu aproximativ 10 sau 15 cm.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru o lucrare ca la carte

  1. Alege spatiul

Inainte de a da start lucrarilor trebuie sa stii ce dimensiuni au camerele in cauza. Dupa ce afli dimensiunile, planifica traseul conductelor de apa sau a covorului electric. Lucrurile trebuie facuta in aceasta ordine pentru a nu cumpara mult mai multe materiale, mai multe decat ai avea nevoie.

  1. Monteaza casetele care vor distribui incalzirea

Casetele trebuie montate putin mai sus decat tevile din pardoseala. De ce? Pentru a putea permite evacuarea aerului din tuburi. Nu uita nici de senzorii de caldura – a venit momentul sa alegi unde ii vei monta.

  1. Instalarea sistemului – cel mai important pas!

Incepe cu intinderea foliei anticondens – ea iti ofera acel plus de siguranta de care ai nevoie. Dupa ce ai facut acest lucru, urmeaza aplicarea stratului izolator, iar abia apoi conductele cu apa sau covorul electric – totul tine de sistemul de incalzire prin pardoseala ales.

  1. Fa primul test!

Pentru a vedea daca ai realizat totul corect, umple conductele cu apa, porneste sistemul si verifica presiunea apei – in acest fel, iti poti da seama daca totul s-a desfasurat conform planului pana aici.

  1. Ultimul pas – finiseaza pardoseala

Acum am venit momentul sa torni sapa – ea trebuie sa fie subtire, de 3 – 5 cm, iar apoi poti monta pardoseala. In cazul parchetului, acesta trebuie sa fie unul termorezistent! Iar daca ai ales sistemul electric de incalzire prin pardoseala, compozitia sapei trebuie sa fie din materiale care permit transferul termic.

Daca ai nevoie de si mai multe detalii sau daca ai nevoie de ajutor in desfasurarea acestor operatiuni noi iti stam la dispozitie. Revin-o in cadrul paginii home si ia legatura cu noi.