Locul pe care-l numim “acasa” trebuie sa ne ofere toate conditiile de care avem nevoie. Cand vine vorba de incalzire putem spune ca am evoluat destul de mult. Mai tineti minte caloriferele din fonta? Doar la o simpla incercare de a-l ridica iti pleca sufletul din corp. Apoi, odata cu tehnologizarea, lucrurile au devenit mai simple, mai minimaliste si nici caloriferele n-au facut exceptie de la asta. Au devenit mai compacte, cu un design mai modern, insa nu putem spune ca sunt foarte estetice nici asa. Mai ales luand in considerare si tot sistemul de tevi ce atarna pe langa pereti.

 

Incalzirea in pardoseala era utilizat inca din Roma antica, iar denumirea sa era hipocaust. Era utilizata in casele romanilor bogati. Sistemul functiona prin circulatia aerului cald pe sub o podea dubla si pereti dubli. Principiul a fost preluat de la greci, ce il utilizau in secolul IV inaintea erei noastre in mod special in terme.

 

Dezvoltarea tehnologiei a dus si la perfectionarea acestui sistem, iar acum oricine poate avea acest tip de incalzire in propria locuinta. Acest tip de incalzire este invizibil ochiului deci este deja un plus cand vine vorba de mentinerea aspectului locuintei. Insa acesta nu este singurul avantaj, iar pe restul le vei descoperi in randurile ce urmeaza. Iar daca te convingi de avantaje, poti oricand apela la noi pentru montarea unui astfel de sistem de incalzire.

 

Avantajele incalzirii in pardoseala

 

Pe langa faptul ca acest sistem creste eleganta locuintei, acesta are o durata mai mare de viata. Desi este initial o investitie financiara majora, in timp costurile sunt atenuate, fiindca un astfel de sistem aduce economii financiare importante la sfarsit de luna. In functie de agentul termic pentru care optezi, apa sau electricitate, sistemul de incalzire poate aduce economii de pana la 30%, ceea ce este un procent destul de mare.

 

Incalzirea in pardoseala utilizand apa este mai eficienta decat caloriferele clasice. Printr-un astfel de sistem apa este incalzita pana la 50 de grade Celsius, in timp ce in calorifere ajunge la 60 de grade sau chiar mai mult. Avantajul acestui tip de incalzire este ca ofera o eficienta maxima pentru incalzirea camerei, iar confortul este unul sporit, caldura fiind propagata pe o suprafata mult mai extinsa.

 

Incalzirea prin agent sau covor electric are avantajul de a fi un pic mai rapida decat cea cu apa. In plus, se monteaza mult mai repede, ceea ce inseamna ca este mai ieftin. Este o varianta viabila pentru a incalzi intreaga locuinta sau doar o anumita zona.

 

Alte avantaje:

 

  • diminueaza circulatia de praf, bacterii, ciuperci si acarieni.
  • ofera atat confort fizic, cat si psihic. Studiile unor universitati din Japonia si China au demonstrat ca acest tip de incalzire ajuta la reglarea limfocitelor, leucocitelor, scade adrenalina ce cauzeaza stres si creste dopamina, care este binecunoscuta ca fiind hormonul fericirii.
  • aduce beneficii majore sanatatii. Temperatura resimtita la nivelul talpilor ajuta la imbunatatirea circulatiei, avand efect benefic si asupra sistemului osos. Fiindca nu mai exista asa multi factori alergici, aerul este deci mai bun in special pentru cei ce sufera de astfel de probleme. Caloriferele circula aerul prin camera, iar intre grilaje se aduna praful.
  • confort termic pe tot parcursul anului. Se poate utiliza atat pentru incalzire, cat si pentru a aduce racoarea dorita pe timpul verii.

 

Daca iti doresti un astfel de sistem, noi oferim si acest serviciu. Pretul lucrarii se calculeaza in functie de suprafata, ce materiale sunt folosite, sistemele de automatizare, precum si numarul de termostate montate. Cu ajutorul acestora poti controla temperatura pardoselii in fiecare incapere. Daca vrei sa afli mai multe sau sa ne ceri o oferta de pret nu ezita sa ne contactezi.