Conținutul de apă din sol se va încadra în limite scăzute și deosebit de scăzute în majoritatea zonelor de cultură, relevă prognoza agrometeorologică publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 27 iulie – 20 august.

În ciuda zilelor în care a plouat în întreaga țară, potrivit ANM, s-a instalat secetă pedologică moderată, secetă pedologică puternică și izolat extremă, în cea mai mare parte a Banatului, Moldovei și Dobrogei, izolat în sud-vestul, sudul și centrul Transilvaniei, sud-vestul Olteniei și sud-estul Munteniei.

Conform prognozei de specialitate, din punct de vedere meteorologic, vremea normală sub aspect termic de la începutul perioadei va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării.

Maximele aerului se vor încadra între 28 și 38 de grade Celsius, pe întreg teritoriul agricol, iar minimele vor oscila între 18 și 28 de grade Celsius, în aproape toate zonele de cultură.

La nivel agrometeorologic, condițiile prognozate vor fi, în general, parțial favorabile desfășurării lucrărilor agricole specifice campaniei de vară (recoltare, erbicidări, tratamente fito-sanitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale etc.), cu excepția zilelor cu precipitații.

Ce este de făcut în cazul acesta, toți știm. Trebuie să apelăm de urgență la serviciile celei mai importante și serioase companii de foraje din România – Ecodrill, prin accesarea formularului de contact.