Mai mult ca niciodata sustinem si incurajam solutiile ecologice pentru orice sistem menit sa ne faca traiul mai usor. Odata cu grija pentru confortul propriu trebuie sa sustinem si protectia mediului inconjurator, adoptand solutii care sa faca din lumea in care traim un loc mai sigur.

Incalzirea locuintei este una dintre prioritati pentru care oricine doreste alternative economice. Inainte de un cost mic insa trebuie luat in calcul impactul pe care un anumit sistem de incalzire il poate avea asupra naturii. Intr-un echilibru excelent din acest punct de vedere este sistemul reprezentat de pompa de caldura, pentru executarea caruia dispunem de tehnologii de varf. Se disting prin randamentul sporit si costurile mici pe termen lung.

Montajul pompelor de caldura presupune executarea unui foraj profesional, care nu poate fi realizat in orice conditii. De profesionalismul acestuia poate depinde randamentul ulterior al sistemului. Ne dorim ca o astfel de investitie pe care clientii nostri sunt dispusi sa o faca sa echivaleze cu un randament pe masura.

Forajul pentru pompa de caldura – la ce se refera?

Intersul principal vizavi de o astfel de lucrare este de a obtine un foraj cu apa foarte limpede. Deci din start trebuie lasata pe mana expertilor interventia. Stim cat este de important ca apa sa fie lipsita de nisip, culoare, sa fie cristalina. Atat numarul de lucrari executate pana in prezent si pasiunea care ne conduce, cat si utilajele in care am investit ne ajuta sa asigura un regim corespunzator de functionare al forajului, unul care sa nu depinda de numarul de utilizari ale robinetului, deci indiferent de cat de exploatat va fi.

In acest sens, prestam servicii complexe. Prin sondele introduse in foraje si materialul pe care il folosim pentru a le izola, transferul termic se realizeaza in conditii excelente. Vizavi de costurile pe care le implica o astfel de lucrare, vorbim despre factori ce il pot influenta. Ne raportam la calcularea pretului la metru patrat, valoare exprimata in euro. Variatiile de pret se datoreaza tipului de utilaj pe care il folosim, solul pe care il foram si alte materiale necesare.

Tipuri de pompe de caldura si forajele aferente

Tinem sa subliniem cat este de important ca fiecare tip de pompa sa beneficieze de lucrari de forare care sa corespunda cu acestea. Asadar, pentru o pompa in regim apa – apa, va fi necesar un foraj pentru extractie si unul pentru deversarea apei.

Pompa in regim sol – apa necesita un numar mai mare de foraje. Acestea depind si de suprafata de incalzit, deci de necesarul de caldura  care se va masura in kW termici. Va stam la dispozitie cu informatii detaliate cu privire la cele doua tipuri de sisteme, respectiv va putem oferi lamuriri cu privire la fiecare, in ce context sunt recomandate.

De obicei nu putem discuta de un pret inca de la inceput pentru ca acesta va fi influentat de o serie de factori – incepand de la numarul forajelor necesare, conditiile de lucru, sistemul de colectare, diametrul colectoarelor. Trebuie sa tinem cont si de introducerea furtunelor colectoare in foraje, de sudurile electrofuzibile de care va fi nevoie. Ulterior vom realiza teste pentru a verifica presiunea din foraje.

Montarea pompelor de caldura se poate dovedi deci o operatiune mult mai complexa decat anticipati. Avand cunostintele necesare, dar si expertiza, mana de lucru si utilajele potrivite, va servim la cerere servicii profesionale, ce vor rezulta in pompe de caldura functionabile, cu un randament satisfacator.