Apa inseamna viata! Pe langa faptul ca apa este esentiala pentru a trai, aceasta este necesara zi de zi pentru mancare, ingrijire corporala, treburi gospodaresti, gradinarit si cate si mai cate. Multi dintre noi nu stim sa o apreciem, pentru ca o avem disponibila in fiecare zi. Panica apare atunci cand este o problema la reteaua publica de apa si este intrerupta. Abia atunci totul este pus pe pauza.

Asa cum spune si o vorba din popor, „stim sa apreciem lucrurile abia atunci cand nu le mai avem”. Iata ca acest lucru este valabil si pentru apa sau alte utilitati de care ne bucuram in fiecare zi si care ne fac viata mai usoara. Asa cum stiti, aici pe blog am mai discutat despre diverse tipuri de forare, despre cat de important si unde este necesar un foraj. Totusi un aspect important pe care trebuie sa il aveti in vedere este cu privire la calitatea apei.

In orice scop este folosita apa, aceasta trebuie sa aiba anumite proprietati, sa fie cat mai curata. Totusi multi oameni se lasa pacaliti de aspectul apei si atunci cand o vad limpede considera ca implicit este si curata, de calitate. Iata ca lucrurile nu stau chiar asa, iar astazi vom discuta pe larg despre diverse teste pe care le puteti face apei.

Nu stiti daca apa contine contaminanti microbiologici? Cum o puteti testa?

O apa contaminata poate fi limpede. Nici nu ati banui cati contaminanti contine. Fapt care poate duce la diverse probleme. Aici vorbim atat despre sanatatea voastra, pentru ca beti apa respectiva, dar si despre buna functionare a aparatelor electrocasnice care utilizeaza aceasta apa.

Masina de spalat se poate strica sau defecta si din cauza calitatii apei. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care veti prefera sa testati apa. Contaminantii microbiologici din apa nu pot fi vazuti cu ochiul liber, dar vin la pachet cu fel si fel de probleme. Daca nu beti apa de la robinet nu sunteti feriti de aceste probleme, pentru ca atunci cand va spalati apa respectiva va afecteaza pielea si asa mai departe.

In acest caz este timpul sa realizati o analiza microbiologica a apei. Acest lucru este valabil atat pentru cei care sunt conectat la reteaua de apa a orasului, cat si pentru cei care au puturi de apa proprii.

Informatiile de pe buletinul de analiza

Chiar daca rezultatele difera in functie de laboratorul la care veti face analizele, sunt unele bacterii si anume cele coliforme pentru care trebuie sa analizati bine concentratia pe care o au. Asta pentru ca bacteriile coliforme provin din diverse surse ce pot dauna grav organismului.

Cert este ca apa in care apar aceste bacterii pe buletinul de analize este contaminata. Asta din cauza solului sau a vegetatiei care s-a descompus si a contaminat apa cu aceasta bacterie. De asemenea exista posibilitatea ca in analize sa apara coliformi facali si E. Coli. Atunci stiti sigur ca apa este contaminata, dar in aceasta situatie cauzele pot fi canalizarea sau gunoiul care provine de la grajduri de obicei.

Cum puteti rezolva problema apei contaminate

Calitatea apei se va schimba in mod constant pentru ca sunt implicati mai multi factori in aceasta situatie. Printre acestia enumeram si inundatiile, probleme cu privire la o fosa septica, anotimp si temperaturi, pentru ca zapada poate afecta si asa mai departe.

Totusi asta nu inseamna ca nu exista si rezolvare la probleme, in special cand vorbim despre prezenta E. Coli care va poate afecta destul de grav. Trebuie sa contactati o echipa specializata in realizarea si mentenanta forajelor, iar noi va putem oferi astfel de servicii.

Ne vom ocupa de dezinfectia putului, in cazul in care aveti unul, daca nu dezinfectia instalatiei de apa si mai apoi instalarea unui sistem de tratare. In functie de fiecare caz in parte, de problemele existente, vor fi luate si masurile necesare.

Echipa noastra va poate ajuta cu ceea ce aveti nevoie, putem monta un sterilizator cu lampa UV la nevoie. Calitatea apei este foarte importanta si cu siguranta va trebuie sa efectuati testele necesare in mod regulat pentru a nu avea parte de surprize neplacute.

Cum puteti evita aparitia unor astfel de probleme

Asa cum am mentionat de fiecare data, daca este nevoie de un foraj pentru gospodaria voastra, indicat ar fi sa optati pentru un foraj realizat la mare adancime. Daca nu, cel putin la medie adancime sa fie. Asta pentru ca apa de la astfel de adancimi este mai putin probabil sa fie contaminata, deci veti avea o mai mare siguranta cu privire la calitatea apei.

Va putem ajuta cu realizarea forajului pentru orice gospodarie si va vom explica inca de la inceput ce decizii sa luati pentru a nu avea parte de probleme in viitor.

Va asteptam in cadrul site-ului nostru ecofrillforaje.ro pentru a descoperi mai multe informatii si alte servicii pe care le oferim.