Oamenii incep sa inteleaga incet-incet utilitatea si chiar necesitatea forajelor. Pentru unele gospodarii sau chiar fabrici un foraj este esential. Alimentarea caselor cu apa este un interes major, deoarece confortul celor care locuiesc in respectiva casa tine de acest lucru. Daca ne gandim la cum au evoluat toate practicile gospodaresti, cu totul este electric acum si atat hainele, cat si vasele sunt spalate la masini speciale in acest sens, pentru bunastarea locuitorilor, este nevoie de o sursa constanta de apa.

 

In cazul caselor care nu sunt legate de sistemul de canalizare public – care lipseste chiar din unele locuri – un foraj este esential. Noi – echipa Eco Drill – ne-am specializat pe parcursul anilor pe acest domeniu si am invatat constant, ne-am adaptat, astfel incat sa putem oferi fiecarui client in parte ceea ce are nevoie.

 

Forajul – o actiune complexa

 

Chiar daca deseori in viata oamenii aleg unele produse sau servicii in functie de costurile mai scazute, deci mai accesibile, iata ca atunci cand vorbim despre un foraj nu este cazul sa ne rezumam la ieftin, ci la calitativ. Indiferent de ceea ce zice oricine, un foraj trebuie sa reziste o viata. Odata realizat, nu mai aveti probleme sau batai de cap cu el.

 

Totusi, cand se face rabat de calitate si persoane nu chiar atat de pregatite in domeniu realizeaza astfel de lucrari complexe, problemele vor aparea negresit. Am mai discutat despre foraje si poate pana acum ati aflat cat de mult conteaza fiecare detaliu in vederea realizariii lor.

 

Inainte de inceperea lucrarii trebuie luati in considerare toti parametrii si toate masurile de siguranta, astfel incat sa fim pregatiti sa ne adaptam in functie de orice necunoscuta care ar putea aparea. De aceea, noi ne bazam pe o echipa specializata in foraje, cu experienta.

 

Puteti alege tipul forajului la orice lucrare

 

Despre foraje trebuie sa mai stiti ca pot fi de doua feluri: foraje de adancime mare sau medie. Aici fiecare client poate decide ceea ce vrea si noi oferim consultanta in acest sens. Costurile difera, desigur intre cele doua.

 

La forajele de adancime mare adancimea la care este sapat este de 60 de metri, dar poate ajunge chiar si la 300 de metri. Fiind o actiune foarte complexa, nu este loc de greseala. Totusi, in functie de cantitatea de apa necesara pentru fiecare casa – in functie de fiecare caz in parte – acest tip de foraj este recomandat.

 

In cazul celor de adancimi medii poate aparea o problema destul de neplacuta – aceea a contaminarii apei. Avand in vedere ca vorbim despre apa care este mai aproape de stratul acvifer, aceasta poate luat contact mult mai usor cu impuritatile prezente in respectiva zona. Motiv pentru care specialistii in general prefera sa realizeze foraje de mari adancimi, astfel incat nici un client sa nu intampine astfel de probleme.

 

Tehnici diverse utilizate, in functie de sol

 

Noi suntem pregatiti pentru orice provocare. Avem atat utilaje – buldoexcavatoare – cat si materiale necesare pentru orice tip de lucrare, indiferent de zona. Tehnica prin care se realizeaza forajele este aleasa in functie de tipul de sol care urmeaza sa fie forat.

 

Lucram cu doua tehnici diverse, fiecare dintre ele fiind la fel de utila si de complexa. Una dintre aceste tehnici este forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid despre care veti afla mai multe in randurile care urmeaza. Cealalta tehnica este forajul uscat cu ciocan de fund.

 

Putem realiza lucrari in orice luna a anului, indiferent de temperaturile de afara. Asta pentru ca dispunem de toate cele necesare si vremea nu influenteaza programul nostru de lucru, asa cum multa lume crede. Motiv pentru care suntem solicitati cel mai mult vara.

 

 

Despre tehnica forajului hidraulic rotativ cu circulatie de fluid

 

Aceasta tehnica este foarte potrivita pentru multe zone ale Romaniei, pentru ca este utilizata pentru zonele cu sol moale si neted, deci unde sunt prezente argile, nisipuri sau pietrisuri. Aceasta tehnica este realizata astfel incat bacteriile sau impuritatile sa nu ia contact cu apa.

 

Important de stiut este faptul ca pentru aceasta tehnica – foraj hidraulic rotativ – este necesara utilizarea unui noroi bentonitic. Acesta este necesar pentru dublu scop: elimina detrisul si stabilizeaza gaura.

 

Aflati ca noroiul bentonitic este foarte important de utilizat, dar conteaza foarte mult si calitatea lui – deci cum este preparat. Apa utilizata in acest proces trebuie sa fie potabila, deci testata in prealabil. Asta din cauza faptului ca bentonita trebuie hidratata foarte bine cand este pregatita, acesta fiind un aspect ce trebuie indeplinit numaidecat pentru a avea calitatea dorita.

 

Este nevoie si de o pudra speciala pentru prepararea ei si de asemenea de spatii speciale in care sa fie depozitata pana ce poate fi utilizata. Noi dispunem de toate materialele necesare atat pentru repararea bentonitei, cat si pentru realizarea forajelor rotative cu circulatie de fluid. Asteptam un mesaj sau un apel telefonic de la voi pentru orice nelamurire aveti si pentru orice detalii extra.