Ce se poate intampla cand nu este facuta alegerea corecta privind tipul de pompa submersibila in raport cu tipul si specificatiile tehnice ale forajului? Desi noi, la final de lucrare, oferim fisa cu toate detaliile, se intampla ca o colaborare nefericita cu cei care instaleaza echipamentul de pompare sa va aduca neplaceri. Ce se poate intampla? Mentionam si cu alte ocazii pe blog despre blocarea pomei in foraj. Astazi detaliem in randurile ce urmeaza despre acest caz.

Solutii privind echipamentul de pompare

In lista noastra de servicii includem si aceasta nisa. Punem la dispozitie tot echipamentul de pompare necesar, de la pompa in sine la vasul de expansiune, cablu, sufa de ancorare, teava si tabloul electric, regulator de presiune si pana la manometru, fitinguri sau izolatori impermeabili.

O alegere corecta o puteti lasa in seama noastra si in functie de forajul realizat si de specificatiile tehnice ale acestuia putem indica un echipament potrivit. Este si mai practic de altfel, avand in vedere ca pot sa apara diferente de conceptie si conflict intre prestatorii de servicii.

Pompa blocata – ce este de facut

Sa revenim la cazul celor care se confrunta cu pompa blocata in foraj. Adevarata problema este legata de extragerea acesteia din put. Nu doar ca este grea, dar pot interveni si alte probleme. Blocajul apare atunci cand este fortat echipamentul de catre mana neprofesionista si din motive precum:

  • Pietricele in foraj care intra intre pompa si diametrul tevii putului.
  • Cablul electric ce se rupe si cade peste pompa.
  • Cablul de ancorare se va rupe.
  • Teava de tubare a forajului se deformeaza din cauza calitatii sale indoielnice.
  • Daca racordul a fost facut necorespunzator si drept urmare teava s-a desprins din pompa.

Un aspect direct implicat aici tine de calitatea materialelor ce urmeaza sa fie introduse in foraj. Calitatea inainte de toate si cu precizarea ca tot ce este ieftin ajunge sa va coste mai mult, mai tarziu. Orice accesoriu ce tine de echipamentul de pompare nu ar trebui sa fie ales ieftin, ci corespunzator, evitand situatii precum cele mai sus mentionate.

Evitand accidentele si compromiterea forajului, va recomandam sa apelati la ajutor profesional pentru a remedia blocajul unei pompe. Chiar si in acest ultim ceas, trebuie inteles ca munca de amator poate dauna mai mult decat ati crede si sa va coste mai mult decat ati fi cheltuit de la bun inceput, colaborand cu o firma profi.

Durata de viata a unui foraj, dictata de anumite aspecte

Sunt necesare cunostinte tehnice, experienta si echipament adecvat, in functie de situatie – dispozitive pentru a recupera teava, cablul sau sculele din foraj, motocompresor spre exemplu.

Modul in care este exploatat un foraj influenteaza in mod direct durata de viata a lucrarii. Va conta spre exemplu sa lasati pompa sa functioneze in gol, preintampinand asadar depunerea pe fantele filtrului a nisipului fin.  

Este important de avut in vedere si nivelul static si dinamic din foraj. Daca sunt diferente mari intre masuratorile facute si ceea ce este inscris in datele tehnice pe care vi le oferim in fisa tehnica la final de lucrare, luati contact cu noi. Poate fi necesara schimbarea pompei, din cauza uzurii.

Calitatea pompei este relevanta desigur, de aceea recomandarea echipei este de a opta pentru cele de la branduri producatoare cu reputatie – Pedrollo si Grundfos este ceea ce recomandam clientilor nostri, echipamente ce desigur au 2 ani garantie.

Va asteptam in cadrul paginii noastre F https://ecodrillforaje.ro/ pentru a lua contact cu specialistii nostri in tot ceea ce tine de foraje, executia acestora in mod special.