Pompele de caldura EcoDrill eficiente si ieftine sunt investitia anului 2017

Ideea utilizării energiei termice obținută din energie regenerabilă este tot mai atrăgătoare în contextul în care prețul gazului este în creștere pe fondul disputelor geopolitice. De asemenea, instabilitatea prețului energiei electrice ne determină, de cele mai multe ori, să căutăm soluții alternative deși nici acestea nu mai sunt în contextul în care masa lemnoasă din România este din ce în ce mai puțină, scumpă sau greu de obținut.

În astfel de situații, pe piața românească s-a impus abordarea fenomenului acoperirii necesităților din acest punct de vedere, sens în care expertiza și profesionalismul companiei EcoDrill a luat atitudine și s-a impus decisiv între marii furnizorii europeni  de soluții de termoficare.

Prin abordarea energiei termice obținută din energie regenerabilă putem dispune de încălzire ieftină și independentă de dinamica prețurilor la electricitate, cărbune, lemne sau gaze naturale.

Modalitatea de obținere a energiei termice din energia existentă în mediul înconjurător este un fenomen cunoscut de o perioadă semnificativă de timp dar soluțiile de aplicare în domeniul termic s-au concretizat decisive abia în ultimii ani.

Datorita economiei considerabile de energie electrică, fiabilității ridicate, cheltuielilor de service reduse ca și avantajelor ecologice, pompele de căldură de la EcoDrill sunt apreciate și folosite pe o scară foarte mare în piața românească. Exemplificativ, în Suedia, 90% dintre proprietarii de imobile aleg sistemele de încălzire prin pompe de căldură și obțin, totodată, prin intermediul acestora inclusiv apa caldă menajeră.

Deși sunt foarte eficiente, românii nu prea sunt convinși

Pompele de căldură sunt produse relativ noi pe piața românească dar foarte cunoscute și folosite în țările din vestul Europei, mai ales în țările scandinave, unde încă din anii 1980 sunt foarte utilizate.

Analizând orientarea României în ceea ce privește utilizarea energiei regenerabile prin captare cu pompe de căldura credem că interesul este destul de mare, dar oamenii nu au cunoscut în spațiul media prea multe informații care să le sporească interesul pentru acest domeniu. Deși costurile de instalare a unui astfel de sistem se pretează, de cele mai multe ori, pentru pensiuni, hoteluri sau imobile cu o suprafață mai mare de 200 mp, randamentul și modul de acoperire a investiției este mai mult decât justificat prin prisma confortului și independenței obținute.

În ideea în care este dovedit de mai mulți ani iar numărul mare de clienți care se bucură de confortul pompelor de căldură s-au convins de faptul că acest sistem furnizează aceeași cantitate de căldură ca și centralele pe gaze dar cu cheltuieli de patru ori mai mici față de acestea, putem confirma că pompa de căldură, utilizată pentru încălzire, realizează în fapt mai multe deziderate, printre care livrarea de căldură necesară în incinte iarna și furnizarea de aer rece pentru condiționare vara. Sistemul de pompe de căldură nu emite noxe, gaze cu efect de seră, deșeuri cu efect de ardere (cenușă) și nu prezintă niciun pericol de explozie. Nu sunt necesare aprobări ale ISCIR, iar instalația de încălzire cu pompa termică nu este dependentă de viitoarele scumpiri ale gazelor. Pompele de căldură folosesc energia regenerabilă din sol, apă și aer și au aplicabilitate în domenii largi: case, vile, blocuri de apartamente, restaurante, hoteluri, spitale, unități industrial și nu în ultimul rând sedii de firme.

Ce se întâmplă pe viitor.

Utilizarea pompelor de căldură este în prezent foarte redusă la nivelul țării noastre dar credem că acest lucru se va îmbunătăți, ținând cont de pachetul de legi propus de Comisia Europeana care propune ca energia regenerabilă să reprezinte, până în 2020, 20% din consumul total de energie din Uniunea Europeana. În România statistica arată că energia regenerabilă are un procent de maxim 2% din totalul energiei utilizate.

Și în anul 2017, EcoDrill este partener și susține programul „Casa Verde” privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, proiect ce poate fi accesat, de asemenea de persoane fizice, asociații de locatari și organizații nonguvernamentale.