Rețele de irigații lipsesc în multe zone din țară, inclusiv Argeșul suferind în partea de sud din această cauză. Totuși, parteneri străini ai României și-au manifestat interesul de a investi în acest domeniu atât de necesar agriculturii deși la noi cea mai simplă soluție este Ecodrill, cea mai profesionistă companie de foraje românească.

În urma discuției pe care Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut-o săptămâna trecută cu reprezentanții Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), ieri o delegație din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii și din partea Ambasadei Israelului la București a participat la o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Agriculturii.Tema principală a discuțiilor de azi a constituit-o realizarea de investiții pentru reabilitarea sectorului de irigații din România. Diplomații au fost primiți de ministrul Petre Daea, iar discuțiile au fost conduse de Daniel Dumitru Botănoiu, secretarul de stat în coordonarea căruia se află domeniul îmbunătățirilor funciare, având în vedere interesul vast din partea ambelor țări (Statele Unite ale Americii și Israel) de a investi în acest sector. Astfel, în vederea prezentării oportunităților de afaceri în acest domeniu pentru potențialii investitori, reprezentanții Ambasadei SUA au propus oficialilor din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizarea, în viitorul apropiat, a unei mese rotunde cu participarea experților și companiilor de profil din SUA și Israel, precum și a părților implicate din țara noastră. Propunerea diplomaților a fost agreată de conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Dumitru Botănoiu apreciind că în urma unor astfel de dezbateri pot rezulta proiecte concrete și care pot conduce la dezvoltarea unor parteneriate strategice în interesul tuturor părților implicate. Totuși rămâne întrebarea –  De ce nu invită, la masa discuțiilor și companiile de profil din România?

Trebuie să reținem, totuși, că în prezent, în România, aceste sisteme se pot realiza de companii autohtone ce au un profesionalism net superior multor firme căpușă din SUA sau Israel, care, la prețuri foarte mici, pot susține aceste demersuri la un nivel calitativ foarte ridicat. Pe lângă beneficiul – calitate, putem dicuta, de asemenea, de servicii de garanție oferite în cel mai scurt timp, sprijin tehnic constant și, pe lângă toate acestea, sprijinim companiile românești care, se pare, că se intenționează să fie închise de interese contrare spiritului național.

Sursă parțială – financiarpress