Lucrarile care se realizau in urma cu cativa ani sunt depasite acum de tehnicile moderne si de echipamentele pe masura. Asadar daca intampinati probleme cu un foraj realizat in urma cu ani de zile va veti gandi la o reabilitare? Merita?

 

De fapt, reabilitarea unui foraj presupune sa il aduci in starea sa initiala. Sa recastigi debitul de apa pe care il aveai candva suna imposibil. In functie insa de situatia problematica ce intervine, cu ceva interventii de calitate, ar putea sa existe sanse ca un foraj sa fie exploatat din nou. Pretentia ar fi insa ca apa potabila furnizata de acesta sa fie in conditiile sale de maxima puritate. Este posibil asta?
De ce se impune nevoia de reabilitare?

 

Cand apa nu mai este de aceeasi calitate, cand functionarea sistemului de pompare este deficitara, zgomotoasa sau poate chiar imposibila, cand pentru a obtine acelasi debit de apa ca in trecut cheltuielile sunt tot mai mari sau cand apa are un gust nepotrivit. Ori poate reparati pompa si povestea se repeta inca si inca o data. Reparatiile repetate ajung in cele din urma sa va coste mai mult decat daca ati fi ales de la bun inceput calea de a colabora cu profesionisti care sa va ghideze cum trebuie.

 

Denisiparea – ce este, ce trebuie sa stiti

 

Dupa cum ii spune si numele, problema este cand apa pe care o aveti la robinet vine insotita de nisip. Si aici va interveni automat nevoia de a cere asistenta profesionala si de a chema specialisti in domeniu care sa denisipeze. Face parte din actiunile de mentenanta si va presupune, concret, introducerea aerului sub presiune in bazinul forajului.

 

Despre clorinarea apei ati auzit?

 

Se practica si in trecut, este vorba de dezinfectarea apei de la sursa. Iar in cazul forajelor vorbim despre clorinarea apei, caci alta optiune nu este, operatiune menita sa dezinfecteze apa in adancime.

 

Operatiunea nu trebuie niciodata realizata singuri acasa. Este o varianta pentru a putea exploata apa si forajul, insa exista riscuri de a nu face asta corect si apa deci sa devina un pericol pentru organism.

 

Forajele periate si puturile pistonate

 

Sunt actiuni menite sa indeparteze impuritatile dintr-un foraj. In acest sens vor fi executate operatiuni de periaj si pistonare. Atentie insa, o lucrare de amator poate afecta intreaga instalatie.

 

Scopul va fi ca introducerea in tubulatura a unor perii sa curate fantele filtrelor. Daca acestea sunt perpendicular pe directia tubulaturii atunci peria va trebui sa fie rotita. Daca fanele sunt longitudinale, curatarea va fi cu miscari de tip sus si jos.
Cat despre pistonare, aici vorbim despre a produce energie mecanica in interiorul putului. Astfel, prin aplicare de forta in mod succesiv, impuritatile ar urma sa fie eliminate. Din nou atragem atentia ca acest gen de interventie nu poate fi executata de catre oricine. Ce riscati? Sa platiti inutil o operatiune care nu are efect sau care mai rau rezulta in blocarea pistonului si in compromiterea putului.

 

Desigur ca pana la a ajunge la astfel de situatii conduita de preventie este mai importanta. Spre exemplu, recomandam analiza pentru apa, dupa forare, pentru a determina daca este nevoie de montat ceva filtre in plus. Testele de apa vor determina clar duritatea acesteia, ce nivel de minerale exista.

 

De asemenea, din cand in cand recomandam si o sterilizare a putului. Pentru asta o solutie pe baza de clor ajuta la dezinfectare.

 

Un put compromis, cu o pompa blocata si deci care va blocheaza implicit investitia cere masuri imediate. Suntem aici sa va ajutam cu ce este rentabil, dupa caz. Detalii despre serviciile noastre regasiti in pagina oficiala, ecodrillforaje.ro.