A fost solicitată prezența jandarmilor și polițiștilor locali pentru a se menține ordinea, după ce arădenii care au stat la coadă s-au certat pentru locuri cât mai în față.

Luni dimineață, la începerea programului APM Arad, peste 300 de oameni formau o coadă în stradă, pentru a-și depune dosarele de finanțare prin programul ”Casa Verde”. Majoritatea au apărut în cursul nopții, însă, potrivit paznicilor instituției, primii și-au făcut apariția încă de duminică dimineață și au stat în mașini.

Oamenii s-au certau între ei pentru locuri cât mai în față, iar conducerea AMP a fost nevoită să solicite sprijinul jandarmilor și al polițiștilor locali. ”Nu a fost niciodată așa ceva aici. Am distribuit numere de ordine, dar oamenii nu vor să plece acasă. Le-am spus că oricum nu putem procesa mai mult de 50 sau 60 de dosare într-o zi, că nu are rost să stea în stradă, dar ei se tem că își pierd rândul”, a declarat șefa APM Arad, Dana Dănoiu.

Pentru județul Arad a fost alocată suma de 1.284.000 de lei în cadrul programului, care ajunge pentru cel mult 200 de dosare. Finanţările nerambursabile date de stat diferă în funcţie de tipul instalaţiei şi pot ajunge la 3.000 de lei pentru montarea de panouri solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru montarea de panouri solare presurizate şi 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.