Incalzirea prin pardoseala

 

Dezvoltarile tehnologice au readus in atentie un sistem de incalzire utilizat pe scara larga in Roma Antica in mai multe tipuri de cladiri – incalzirea prin pardoseala.

aaa
In zilele noastre sistemul a fost mai intai implementat in tarile nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia), mai ales pentru utilizarea in spatiile cu umiditate ridicata-precum baile si bucatariile, acolo unde prezenta unui radiator ar fi incomodat.
Incalzirea prin pardoseala este recomandata pentru camerele aflate la parter, cu deschidere spre casa scarilor dar si in spatii cu suprafata mare cum ar fi hale, sali de sport, etc.
Acest  mod de incalzire are avantajul ca emanarea caldurii se face uniform la nivelul intregii suprafete a pardoselii. Din experienta noastra am realizat ca incalzirea prin pardoseala se impune pentru incaperile cu suprafata mare – camerele de zi si holurile caselor, dar si spatiile expozitionale sau magazine mari.
Pretul unei astfel de lucrari se calculeaza pe mp. si variaza in functie de suprafata, materiale folosite, sistemele de automatizare si numarul de termostate montate.

Panouri solare termice

Panourile solare reprezinta solutia ideala pentru cei care doresc sa profite de energia solara cu costuri minime.
Concret, panourile solare termice sunt utilizate pentru încălzirea apei menajere. Ele asigură în jur de 60-80% din necesarul de apă caldă iarna, iar vara asigură necesarul de 100%.
Panourile solare termice pot fi cu tuburi vidate sau plate. Acest tip de panou solar este alcătuit din tuburi dispuse paralel, fiecare având în interior un alt tub de sticlă. Cele două tuburi sunt concentrice, iar spațiul dintre ele este vid – de unde și denumirea acestui tip de panou. Tubul interior este acoperit cu un material absorbant, fiind înconjurat de un tub de cupru prin care circulă agent termic. Vidul dintre cele două tuburi, prin care trece tubul de cupru, ajută la maximizarea randamentului, eliminând orice pierdere de căldură.
Ele sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară.
panouri solare termice Ecodrill
ccc

Sisteme de pompare

La finalizarea fiecarui foraj va putem oferi solutii complete pentru echipamentul de pompare necesar.
Echipamentul este compus din pompa submersibila, vas de expansiune, cablu electric, sufa de ancorare, teava de refulare , tablou electric cu sensori de nivel , regulator de presiune, manometru, fitinguri, izolatori impermeabili.
In functie de parametrii forajului (debit, adancime, nivel static, denivelare), parametrii care trebuie sa se gaseasca in fisa oricarui foraj, se configureaza sistemul de pompare si se poate emite oferta de pret cat mai corecta.
Este indicat ca orice beneficiar sa opteze pentru acest echipament tot la firma care a executat forajul (doar in cazul in care aceasta executa astfel de servicii), pentru a inlatura orice suspiciune dintre executanti.
Colaborand cu producatori de top in acest domeniu cum ar fi Pedrollo si Grundfos, orice echipament vine insotit automat cu o garantie de 2 ani, pentru conditii normale de exploatare.