Executia unui foraj este urmata de nevoia de a monta si sistemul de pompare care va permite sa exploatati forajul. O solutie potrivita pentru orice client se afla la aceeasi firma cu care ati colaborat in vederea realizarii forajului.

Evitati conflictele intre prestatori de servicii!

Nimeni mai bine ca cei care au creat efectiv forajul pentru alimentarea cu apa a obiectivului dumneavoastra, nu va ofera solutii mai adecvate si mai corecte. De la alegerea sistemului de pompare si pana la montarea acestuia, echipa noastra va ofera servicii complete, astfel incat sa exploatati in siguranta forajul. EcoDrill garanteaza calitatea proiectelor la care lucreaza. In cazul sistemului de pompare, vom alege si monta pompa conform cu regimul de exploatare al forajului – nivelul hidrodinamic si debit.

Alegerea pompei are directa legatura cu modul in care intretineti forajul si ce alte investitii vor fi necesare pe viitor sau nu. Daca este montata o pompa necorespunzatoare, aceasta poate fi blocata in foraj si, in plus, apa extrasa poate fi mai putina fata de necesarul proprietarului din cauza nisiparii accelerate. De asemenea, o pompa submersibila trebuie sa fie la dimensiunea potrivita. Altfel apare curand problema nisiparii forajului, caz in care se vor impune si alte interventii: deblocarea si extragerea pompei, denisiparea, decolmatarea, limpezirea, pompari.

ATENTIE: Am avut cazuri in care beneficiarii carora le-am executat un put de apa au optat sa isi monteze singuri sau cu diferite persoane care nu erau de specialitate echipamentul de pompare, fara a lua in seama parametrii forajului trecuti in fisa de executie (nivel hidrodinamic, debit de exploatare si pozitia filtrelor). In aceste cazuri nu au mai putut fi salvate nici pompa, dar nici forajul.

Ce include sistemul de pompare

 • Pompa submersibila.
 • Presocontrol sau vas de expansiune.
 • Accesorii: cablu electric, sufa de ancorare, teava de refulare, tabloul electric cu senzori de nivel, regulator de presiune, manometru, fitinguri, izolatori impermeabili etc.

Pompele pot fi alese dintre cele de la Pedrollo sau Grundfos, marci producatoare de reputatie buna. Sunt echipamente recunoscute pentru calitatea si rezistenta lor. Oricare din alegeri implica garantie cu valabilitate de 2 ani. Pompele submersibile sunt potrivite pentru orice spatiu, cladire, asigura livrare optima a apei si functioneaza silentios. Executam montaje de sisteme de pompare atat pentru uz casnic, cat si industrial, pentru gospodarii si cladiri de uz industrial sau irigatii.

ABC-ul clientului – despre montarea pompei submersibile

Suntem siguri ca orice operatiune de forat in adancime, pentru un necunoscator inseamna un cumul de intrebari. Alegerea si montarea sistemului de pompare nu fac exceptie de la aceasta regula.

Stiati ca… peste 70% din clientii nostri aleg acest serviciu, de montare a pompei submersibile si a altor accesorii de automatizare? Mai mult decat atat, aleg sa continue colaborarea cu echipa EcoDrill, asigurandu-se astfel ca le vom oferi calitate si profesionalism 100%, pana la capat.

 • La ce adancime va fi montata pompa submersibila?

Adancimea la care va fi pompa instalata depinde de anumiti factori. Vom lua in calcul: nivelul hidrodinamic al apei (adancimea la care se stabilizeaza nivelul apei atunci cand forajul este folosit/exploatat), debitul de exploatare mentionat in fisa de executie si debitul stabilit in urma pomparilor experimentale efectuate la finalizarea forajului.

Pompa va fi complet imersata in apa pentru a functiona corespunzator. Partea sa superioara va fi la cel putin 15 de m sub nivelul hidrodinamic (daca ne permite forajul). Subliniem de asemenea ca pompa ar fi bine de montat la adancimea recomandata in fisa de executie emisa de executantul forajului, dar nu la mai mult de 2 m maxim fata de fundul forajului.

 • Cum alegeti sistemul de pompare?

Fiecare proiect are particularitatile sale. Iata ce vor fi luate in calcul:

 1. Inaltimea de pompare;
 2. Presiunea necesara;
 3. Diametrul interior al tubulaturii;
 4. Pozitia filtrelor si lungimea lor;
 5. Nivelul hidrodinamic si debitul;
 6. Modul de utilizare;
 7. Adancimea la care trebuie montata pompa.
 • De ce sa alegeti montajul si pompa profesionala in detrimentul planului pe cont propriu?

Tot timpul va exista celebra zicala: dincolo era mai ieftin. Pana cand sa puneti pe primul loc costurile, tineti cont de importanta acestui proiect si de scopul propus. Alegeti firma profesionala care poate oferi servicii pe masura, pentru ca:

Pompa se poate bloca in interior, fiind necorespunzator montata.Pierdeti garantia aferenta, pentru pompa de la producator si pentru foraj de la executant, daca montajul nu este realizat autorizat.Riscuri prea mari asumate, implicit aparitia disfunctionalitatilor pompei: cablu electric ales necorespunzator, legaturi cabluri si sufa de ancorare incorecte, pompa submersibila introdusa in filtre etc.

Dupa realizarea forajului proiectul nu este gata! Suntem aici sa va ajutam si in privinta serviciilor profesionale de montare a pompelor submersibile pentru o exploatare corecta a forajelor de puturi de apa.

Consultanta gratuita!

0749.861.105
office@ecodrillforaje.ro
Messenger