Forajele puțurilor de medie și mare adâncime a apei sunt acțiuni ce se practică des la noi în țară. Aducerea apei în gospodărie sau la orice altă clădire necesită câteva operațiuni anterioare. Pe lângă cunoașterea distanței dintre râu sau lac și zona în care este necesară apa, definirea solului și utilizarea echipamentelor corespuzătoare sunt alte două acțiuni importante.

Acum poți cere ajutorul firmei noastre – noi suntem soluția pentru forajele puturilor.

Pentru a se putea face procesul propriu-zis al forajului, mai întâi se face cercetarea zonei. Acest lucru include studiul hidrogeologic, stabilirea adâncimii apei și tipul de sol din împrejurimi. Acțiunile de acest tip vor determina ulterior echipamentele ce urmează a fi utilizate. Puțurile sau râurile pot fi de mică, medie și mare adâncime.

În funcție de adâncimea apei se vor utiliza echipamente corespunzătoare, însă cele indicate tipuri sunt cele medii și mari. Apa de la suprafață poate fi ușor contaminată și conține impurități nu întocmai bune pentru organism. De cealaltă parte, cele de medie și mare adâncime necesită utilaje eficiente care pot îndeplini acest proces dificil. Dispunem de suficiente echipamente pentru a satisface nevoile clientului, fiind printre puținele firme din țară care lucrează la adâncimi medii și mari.

Procesul de obținere a apei la adâncime medie și mare este mai complex decât în cazul celor de suprafața. Din acest motiv, foarte multe firme ce se ocupă cu forajele nu îl practică. Firma noastră utilizează între 2 și 3 straturi de acvifere, pentru a genera un debit mai mare al apei în gospodărie sau altă clădire.

Sistemele folosite pentru forajele profesionale se aleg în funcție de litologia solului. Din partea EcoDrill vei beneficia de foraje hidraulice rotative cu circulație de fluid. Este un sistem complex și se potrivește solurilor moi și medii. În această categorie sunt incluse nisipurile, pietrișul și argila. Tipurile de sol precum cele menționate se găsesc într-o mare parte a țării noastre.

În plus…

Firma oferă și un alt sistem în afara celui hidraulic rotativ cu circulație de fluid. Este vorba despre forajul uscat cu ciocan de fund. Se utilizează în general pentru solurile dure și semi-dure, în locuri în care se găsește rocă, marmură, granitul, calcarul și alte tipuri de roci. Sistemul este relativ nou și pe tot parcursul forajului se văd litologiile solului și adâncimea stratelor acvifere.

Forajul uscat cu ciocan de fund are un preț scăzut și poate fi ales numai după ce se identifică câte foraje sunt necesare, adâncimea și debitele lor. Înainte de a apela la oricare dintre aceste sisteme, clientul poate face un studiu simplu pentru a-i ajuta pe cei din echipă.

În plus față de forajele pentru puțurile de apă, EcoDrill dispune și de alte servicii. Poți apela la pompe de căldură, buldoexcavatoare, încălzire prin pardoseală, panouri solare termice și sisteme de pompare. Cele din urmă sunt ideale după încheierea fiecărui foraj.

Pompele de căldura sunt cele care pot realiza o economie ridicată față de celelalte sisteme de încălzire. Prin ele se promovează utilizarea energiei din sol sau din apele subterane. În timp ce se economisește energie de până la 75%, totodată mediul înconjurător este protejat.

Buldoexcavatoarele sunt dotate cu cupe de 300 mm, de 600 și 900, alături de cupe taluzare, Picon JCB și lame de zăpadă. Se pot utiliza de către instituții publice sau în domeniul casnic într-un spațiu foarte mare.

Beneficiile încălzirii prin pardoseală sunt destul de cunoscute la noi în țară, la fel și panourile solare termice. Oricare ar fi nevoile tale, poți apela cu încredere la EcoDrill – soluția pentru forajele puțurilor.