Abordam astazi un altfel de subiect, unul cu un mare impact asupra publicului curios din fire. Pentru ca lucrurile sa fie clare pentru toata lumea, un „Stiati ca…?” despre incalzirea prin pardoseala este binevenit. In acest fel dorim sa ajungeti mult mai usor in posesia informatiilor cheie cu privire la acest sistem de incalzire, tot mai apreciat de romani.

Nu uitati ca de montarea acestui sistem de incalzire ne putem ocupa noi, fiind unul dintre serviciile pe care le oferim. Gasiti toate datele noastre ce contact aici. Sa nu mai batem pasul pe loc: Stiati ca…

Incalzirea prin pardoseala isi are originea in Imperiul Roman?

Nu mai este nimic nou ca Imperiul Roman este o adevarata poveste despre inginerie. Romanii construiau pe atunci incaperi spatioase cu camere goale dedesubt si sisteme pentru eliminarea fumului. Cum procedau mai exact? Ei bine, spatiile goale erau incalzite cu foc. Toata caldura emanata se propaga prin tavan, respectiv prin pardoseala camerei de deasupra. Fumul era eliminat prin cosurile specifice, iar camerele erau incalzire corespunzator.

Sa stiti ca metoda in cauza nu se practica doar pentru dormitoare, ci si pentru bai si chiar pentru cladirile insitutiilor.

Incalzirea prin pardoseala actioneaza asupra starii de spirit?

Studii stiintifice diverse au demonstrat ca exista o legatura stransa intre caldura ambientala si starea de spirit a oamenilor. Oamenii ce isi desfasoara activitatea intr-o incapere cu o caldura placuta tind sa fie mai deschisi, mai generosi si bineinteles mai prietenosi.

Pentru ca atmosfera din locuinta voastra sa fie cu mult mai primitoare, alegeti sistemul de incalzire prin pardoseala.

Aveti putine limitari la capitolul suprafata finita?

Stiati ca incalzirea prin pardoseala poate fi folosita impreuna cu mai multe tipuri de suprafata finita? In functie de suprafata incaperii in care doriti sa beneficiati de incalzire prin pardoseala, un specialist va realiza un calcul de dimensionare pentru tipul de finisaj de pardoseala.

Poate fi vorba despre serpentinele simple sau cele asezate in spirala. Sa stiti ca cele in spirala distribuie cat mai uniform temperatura prin pardoseala, spre deosebire de cele simple ce sunt folosite deseori in cazul suprafatelor medii si mari.

Ca tip de suprafata finita compatibila cu incalzirea prin pardoseala putem aminti de parchet laminat, gresie, piatra si chiar marmura. De asemenea, incalzirea prin pardoseala poate fi eficienta si atunci cand dispuneti de mocheta subtire sau covor gros.

Circula mai putin praf prin aer?

Multi specialisti au recomandat si inca recomanda incalzirea prin pardoseala persoanelor cu afectiuni respiratorii, precum astmul, dar si celor cu un sistem imunitar scazut. Avand in vedere felul in care este montat sistemul de incalzire prin pardoseala, dar si modul in care functioneaza, curentii de convectie ce antreneaza atat praful, cat si dezolvtarea rapida a microorganismelor si a acarienilor sunt diminuati, in unele cazuri chiar eliminati. Mai multe informatii direct in cadrul site-ului nostru oficial – https://ecodrillforaje.ro/.

Nu va limiteaza alegerile la capitolul design interior?

Posibil sa va fi dat deja seama de acest lucru. Avand in vedere ca vorbim de un sistem ce vine montat sub pardoseala, aveti libertatea de a alege orice fel de design pentru incaperea in cauza. Totusi, exista un mic dezavantaj in tot acest context: mobila grea nu ar trebui sa fie pusa peste locul prin care trec serpentinele. Cel mai bine discutati de la inceput cu noi: montam totul in functie de desing-ul interior pe care l-ati ales.

In acest fel, incalziti doar spatiul util din locuinta si nu va confruntati cu probleme la nivelul acestui sistem de incalzire.

Daca sunteti curiosi sa aflati si mai multe informatii cu privire la incalzirea prin pardoseala, articolul despre montajul acestui sistem va vine in ajutor: https://ecodrillforaje.ro/ghid-pentru-montarea-unui-sistem-de-incalzire-pardoseala-la-ce-sa-fii-foarte-atent/.