14563427_1144918525599417_7004641554853893319_n

Ce trebuie sa stiti despre foraje puturi

Se spune ca pana cand nu te vei lovi de o nevoie, nu vei avea interes pentru a descoperi un domeniu sau subiect anume. Se intampla adesea si cand vine vorba de foraje puturi. Dar pentru ca este un subiect complex, pentru ca o astfel de investitie se face cu responsabilitate, invitam pe cei interesati sa descopere cateva aspecte premergatoare unei colaborari.

Foraje puturi si cum ajungi la sursa de apa

Cel interesat de un astfel de serviciu ar trebui sa stie in principiu cum se defineste zona sa. Adica ce tip de sol este in zona, pietros, lutos etc., care este cea mai apropiata sursa de apa sau la ce distanta se afla un rau, lac. La modul profi si daca nici timpul nu va permite sa faceti cercetare in zona atunci se poate apela la un studiu hidrogeologic realizat de specialisti, care sa va ofere toate aceste informatii.

Firma autorizata si cu experienta

Urmeaza pasul de a alege echipa cu care sa lucrati in vederea forarii unui put. Va recomandam sa fiti atenti la aceasta alegere. Este destul de usor sa alegeti varianta mai ieftina, caci la sapat se pricepe oricine. Insa acest lucru poate avea consecinte ulterioare.

In principal trebuie sa fie vorba de o echipa cu experienta. In cazul nostru, cei 12 ani de activitate inseamna un mare plus pentru fiecare client. Cunoastem in detaliu cum trebuie sa se desfasoare totul si optimizam timpul lucrarii. Desigur, si autorizatia este necesara, pentru a va asigura ca lucrarea de forare a putului va fi una calitativa, in standarde si ca veti avea pe cine trage la raspundere daca va fi nevoie.

Am auzit cazuri ale clientilor care veneau la noi intrebatori daca se poate fora la mai mult de 100 metri. Primeau raspuns negativ insa noi puneam lumina in cazul lor: se poate, mai cu seama ca multe dintre cazuri implica forari la mari adancimi pentru a ajunge la apa, pentru a avea si volum de apa corespunzator.

 

Debitul forajului il da intotdeauna acviferul/acviferele captate. Prea putin conteaza adancimea sau diametrul gaurii de foraj. Totul depinde de presiune acviferului. Am avut cazuri cand am forat la 200 ml si nu am avut pic de apa si cazuri cand am facut la 50 – 70 ml si am avut debite foarte mari 2-4 litri/sec . Recomandat este sa se capteze 2 – 3 strate acvifere de apa pentru a avea un debit cat mai mare, dar se elimina si riscul de a ramane fara apa pe viitor.

 

Asadar, va recomandam sa nu va rezumati la un raspuns negativ si sa cautati alternative. Nu suma in sine trebuie sa fie reperul, ci ce anume concret implica plata acelor bani, fata de ceea ce aveti nevoie.

Activitatea de foraj

Un ultim element va tine departe de sursa de apa si anume planul de activitate si munca in sine depusa de echipa aleasa. In mare parte putem spune ca langa viitorul put vor fi alte doua gropi realizate. Aceste sapaturi au fiecare un rol bine definit. Intr-o zona de acest gen, care se numeste batal, se va realiza decantarea noroiului de foraj. Acesta se numeste noroi betonitic. Aceste etape le mentionam clientilor chiar si inainte de proiect sau pe parcurs. O a doua zona de acest gen sapata va fi gaura primara.

Cat dureaza operatiunea va fi poate intrebarea ce pune stapanire pe oricine. Ei bine in multe dintre cazuri se intampla sa nu tina numai de noi ci si de aspecte financiare sau meteorologice. Cand astfel de situatii nu se impun, atunci pret de cateva zile echipa se dedica lucrarii in curs. Se poate ajunge chiar si la o saptamana de activitate, daca solul este unul mai dificil.

Asadar, nu uitati ca va stam la dispozitie cu orice detaliere dorita. Punem la dispozitie cunostintele noastre, experienta si personalul calificat, precum si pachete avantajoase. Oferta noastra de foraje nu numai pentru puturi de apa ci si pentru pompe de caldura, prospectiuni, consolidari, micropiloti sau prelevare de sol, de la cele mai mici pana la cele mai complexe lucrari, o gasiti pe pagina oficiala ®vezi aici.

Mai mult
cel mai adanc foraj

Cel mai adanc foraj din lume stiti unde este?

Ştim mai multe lucruri despre galaxii aflate la ani lumină de noi şi atât de puţine despre ce se află la câţiva kilometri sub scoarţa Pământului. Acesta este motivul pentru care în anii ’70 cercetătorii sovietici au decis să sape cea mai mare groapă din lume.

Au avut nevoie de 24 de ani în care au săpat, cu unele întreruperi, în scoarţa Pământului şi au creat Groapa de foraj de la Kola. Aceasta are 12.261 kilometri adâncime, deci este mai adâncă decât orice punct al oceanelor şi este situată în peninsula cu acelaşi nume.

Groapa este rezultatul unei săpături făcute de experţii URSS, într-un proiect ambiţios prin care se dorea să se ajungă cât mai aproape de miezul Pământului.

Ideea a fost propusă în anul 1962 şi repartizată Consiliului Știintific Interdepartamental pentru Studiul Interiorului Pamântului şi pentru Foraje de Mare Adâncime. Trei ani mai târziu a fost ales şi locul pentru foraj, la zece kilometri vest de oraşul Zapolyarny.

Pe 24 mai 1970 a început forajul în Peninsula Kola, fiind folosite un “Uralmash-4E” şi un “Uralmash-15000” ca instrumente.

În ciuda demersurilor ştiinţifice istorice ale cercetătorilor sovietici, ei nu au reuşit să ajungă nici măcar până la mantaua Pământului, adâncimea gropii reprezentând doar 0,002% din adâncimea totală care trebuie parcursă până la centrul planetei noastre.

La cea mai mare adâncime, temperaturile din groapa forată depăşesc 180 de grade, aproape dublu faţă de estimările specialiştilor, fapt ce a făcut imposibilă continuarea forajului. Lucrul a fost oprit integral în anul 1994.

Descoperirile lor au fost însă unele pe măsura efortului. Oamenii de ştiinţă au găsit fosile microscopice ale unor organisme unicelulare (vechi de peste 2 miliarde de ani) la 7 kilometri adâncime. Ei au găsit totodată, apă, lucru care i-a surprins având în vedere că se credea că la o astfel de adâncime nu ar exista apa. Lichidul provenea chiar din rocile minerale.

Acum, groapa de foraj este astupată cu un capac din metal şi poate fi găsită cu greu printre ruinele vechii staţii de cercetare.

 

Sursă – omofon.com

Mai mult
ape termale

Cele mai bune locuri cu ape termale unde să fugi în luna septembrie

Zona de nord vest a României adăposteşte numeroase izvoare de ape termale, minerale şi sulfuroase extrem de benefice pentru organismul uman , iar judeţul Satu Mare se poate mândri cu o treime din apele termale din întreaga ţară.

Cu temperaturi cuprinse între 40 şi 75 de grade Celsius şi bogate în săruri minerale, apele termale sunt indicate pentru tratarea afecţiunilor dermatologice, neurologice, ginecologice sau reumatismale.

Sunt aproximativ 20 de localităţi care au resurse destul de semnificative de ape termale şi minerale. Apele termale şi minerale sunt omniprezente în localităţi precum: Bixad, Beltiug, Carei, Satu Mare, Tăşnad, Vama, Acâş, Ady Endre, Certeze, Ghenci, Doba, Mădăras, Oraşul Nou, Tarna Mare, Valea Vinului, Valea Măriei, Foieni, Turţ, Negreşti Oaş.

Există câteva băi termale în Satu Mare care sunt recunoscute în ţară pentru multiplele beneficii ale apelor izvorate din pământ. Una dintre acestea este staţiunea turistică Tăşnad, care dispune de trei bazine în aer liber cu apă termală, precum şi de cabine amenajate pentru masaje recuperatorii şi reflexoterapie. Tăşnadul are unele dintre cele mai mari izvoare geotermale din regiune. Apa termală, care are o temperatură de suprafaţă de 72 grade C şi o mineralizare totală de 9,84 g/l, este predominant clorurată-bicarbonatată-sulfatată şi sodică- calcică-magneziană în prezenţa amoniului şi a potasiului. Potrivit recomandărilor Institutului de Medicină Fizică Balneoclimaterică şi de Recuperare Medicală din Bucureşti, apa termominerală de la Tăşnad poate fi folosită în cura externă.

Totodată, apă termală din Acâş forată de la o adâncime de 1.800 de metri are calităţi deosebite, fiind utilizată de sute de ani. Staţiunea din localitate are în sezon câte 2- 3 mii de vizitatori pe weekend. Ştrandul din Mihăieni are o apă termală la fel de valoroasă, fiind recunoscută deja pentru proprietăţile sale curative. El poate primi vizitatori chiar şi pe timp de iarnă, deoarece temperatura apei din bazinele neacoperite este ridicată chiar şi în anotimpul rece. Istoria apei termale de la Mihăieni a început în anii ‘80 când în zonă s-au făcut foraje în căutare de noi resurse petroliere. Surpriza a fost descoperirea altei bogăţii, o apă termală extrem de valoaroasă care ţâşneşte de la 1400 metri adâncime, la o temperatură de 80°C.

Turţ Băi este o staţiune situată la 20 de kilometri de Satu Mare. Apele de aici conţin clor, sulf, calciu şi magneziu şi sunt benefice pentru afecţiunile reumatismale şi ginecologice. La 15 kilometri de Carei se află satul Ady Endre, satul natal al poetului, unde se găseşte şi o casă memorială. Turiştii vor găsi aici şi izvoare cu apă termală, cu o temperatură de 72 de grade Celsius. Apele conţin clor şi sodiu şi sunt indicate pentru afecţiunile reumatismale, endocrine şi ginecologice.

Ştrandul din Carei este funcţionabil şi dispune de patru bazine, dintre care unul este olimpic, unul pentru toate vârstele, iar două sunt pentru copii. De asemenea, ştrandul termal din municipiul Satu Mare a atras mii de turişti anul trecut, după ani de zile de lucrări care parcă nu se mai finalizau. Sătmărenii erau nevoiţi să evadeze la ştrandurile din Ungaria pentru a se bucura de remediile apei termale.

sursă – www.gazetanord-vest.ro

Mai mult
Ecodrill foraje irigatii

Ecodrill recomanda – necesarul de apa al culturilor legumicole si cerealiere

Este arhicunoscut faptul ca orice planta are nevoie de apa pentru a se dezvolta armonios. Mai mult decat atat, irigarea ajuta plantele sa se dezvolte nu doar cantitativ, cat si calitativ, de aceea se impune realizarea de foraje la mare adâncime marca EcoDrill. Cu toate acestea, plantele, in diversitatea lor, au nevoi speciale in ceea ce priveste irigarea, iar intelegerea acestui fapt ne poate aduce productii bogate si de calitate. Mai mult decat atat, o utilizare rationala a apei ne va ajuta si sa ne diminuam costurile de productie.

Daca vorbim de speciile legumicole, in momentul plantarii si imediat dupa rasarire, acestea au nevoie de apa pentru dezvoltarea sistemului radicular (radacinile). In acest sens, fermierii ar trebui sa asigure o norma de circa 200-250 metri cubi apa/ha.

Cerintele de apa ale culturilor legumicole

Pentru a iriga eficient trebuie sa tinem cont de raportul dintre doi factori – umiditatea solului si umiditatea relativa a aerului.

Fata de umiditatea solului din perioada de vegetatie, legumele pot fi impartite in urmatoarele categorii: legume cu cerinte foarte mari de apa (conopida, broccoli, varza), cu cerinte mari (dovleac, morcov, castraveti, patrunjel, pastarnac, telina, morcov), cu cerinte moderate (vinete, ceapa, ridichi, tomate, ardei, mazare) si cu cerinte reduse (fazole, praz, sfecla rosie)

In ceea ce priveste umiditatea aerului, si aici legumele pot fi impartite in mai multe categorii: legumele cu umiditate ridicata (circa 90%) – castraveti, telina de petiol, cu umiditate moderata (circa 70%) – sfecla, morcovi, cartofi, varza; cu umiditate scazuta (60-70%) – ardei, vinete, fasole de gradina, tomate; cu umiditate redusa (dovleac, pepeni).

Tomate

Una dintre cele mai raspandite culturi de leguminoase de la noi este fara indoiala toamata. Acestea se dezvolta cel mai bine in conditii de umiditate a solului de pana la 70-80% din capacitatea de camp pentru apa a terenului.

In perioada de vegetatie este necesar sa se aplice la tomate 7-8 udari, cu norme de 300 – 400 metri cubi apa/udare la irigarea prin aspersiune. In cazul irigarii prin picurare, norma de udare este de circa 22 – 55 metri cubi apa/ha.

Din acest punct de vedere, fermierii trebuie sa se asigure ca au la dispozitie sisteme de irigatii si furtune corespunzatoare pentru a asigura necesarul de apa pentru plante. O gama variata de asemenea articole necesare intr-o gospodarie si gradina puteti gasi in magazinul online www.hydrotools.ro

Ardeii

La ardei, necesarul de umiditate este de 70-75% din capacitatea de camp pentru apa a solului, iar dupa fructificare de 80-85%.

Vinete

Pentru vinete, cerintele de apa sunt ceva mai ridicate, de aceea fermierul trebuie sa se asigure ca are la dispozitie un sistem de irigat.

De exemplu, la inceputul vegetatiei, este important sa asiguram la vinete o umiditate a solului de 70%, iar in timpul fructificarii de 80% din capacitatea de camp a solului pentru apa.

Castravetii

In ceea ce priveste castravetii, acestia iubesc umiditatea si caldura.

Pentru ei, umiditatea optima a solului trebuie sa fie de aproximativ 80-85% din capacitatea de camp a solului pentru apa, iar umiditatea aerului trebuie sa fie de circa 90%.

Cartofi

Lipsa umiditatii suficiente face ca orice cultura de cartof sa aiba de suferit, insa acelasi lucru este valabil si pentru excesul de apa.

Umiditatea solului pana la adancimea de 40-60 cm nu trebuie sa scada sub 70% din capacitatea de camp pentru apa a solului, mai ales in perioada de plantare si pana la maturizarea plantelor.

Culturile cerealiere

In ceea ce priveste culturile cerealiere, cum ar fi porumbul, floarea soarelui si soia, pe solurile din Baragan, Dobrogea, sudul Teleormanului, Oltenia si pe unele soluri din Banat norma de udare este de 800 – 1000 metri cubi la hectar.

O norma de udare ceva mai mica (600 – 700 metri cubi/hectar) se va aplica pe solurile din nordul Teleormanului, zona Arges – Olt, iar pe solurile nisipoase o norma de udare de doar 400 metri cubi la hectar.

Pentru cerealele paioase normele de udare vor fi mai mici cu 100 -150 metri cubi la hectar decat cele de mai sus. Aplicarea la o udare a unei cantitati prea mari de apa ar conduce la pierderea in adancimea solului a celei aplicate in plus si uneori la baltiri de apa, in timp ce aplicarea unei cantitati prea mici ar face necesara revenirea prea rapida cu o noua udare pe acelasi teren.

La udarea de rasarire, aplicata la semanatul culturii in cazul in care perioada respectiva a fost total lipsita de ploi si solul este foarte uscat, udare care va fi de 200 – 300 metri cubi la hectar.

Pe langa necesarul de irigare a culturilor cerealiere, este important ca fermierul sa acorde o atentie speciala si calitatii semintelor, pentru a se asigura ca va beneficia de o recolta bogata.

Indiferent de cultura aleasa, fie ca vorbim de legume sau de cereale, irigarea constituie un factor important in obtinerea unor productii mari si de calitate. Numeroase studii au aratat ca productia creste cu pana la 45% atunci cand culturile sunt irigate in mod rational. Totodata, continutul de proteina la cereale are de asemenea valori mult mai mari in cazul culturilor irigate in comparatie cu cele neirigate.

sursă – stiriagricole.ro

Mai mult
apa nepotabila

De doi ani nu au apa potabila iar autoritatile ridica nepasatoare din umeri – în România.

În lipsa unor foraje, gălăţenii din Odaia Manolache nu au apă potabilă la robinete de doi ani. În 2015 ei au fost informaţi de Primăria comunei Vânători că în urma analizelor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică apa îi poate îmbolnăvi.

„Apa de la staţia din satul Odaia Manolache nu are calitate corespunzătoare. Conform analizelor, apa conţine hidrogen sulfurat, nitraţi, nitriţi, nici gustul, nici mirosul nu corespunde standardelor. Am trimis Primăriei hârtii prin care anunţam că apa este interzisă consumului uman. S-au făcut două foraje în sat, de fiecare dată calitatea pânzei freatice nu a fost corespunzătoare. Staţia de apă nu are autorizaţie, nu are cum să primească”, a declarat, miercuri, directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Elena Vrabie, potrivit Mediafax.

Potrivit directorului, oamenii pot folosi apa de la robinet doar pentru uz menajer, dar nu pentru gătit şi băut.

Localnicii spun că apa are un miros foarte puternic şi lasă urme albe, astfel că nu e bună nici pentru spălatul rufelor sau pentru duş şi o folosesc doar pentru a uda grădinile. Nici măcar animalele nu primesc apă de la robinet.

„Plătim apa de la robinet de pomană, nu o putem folosi. Nouă ne-a tras apă în urmă cu trei ani, la început a fost bună, dar prin 2015 s-a întrerupt câteva zile şi când a revenit nu s-a mai putut consuma. Noi nu o bem ca să nu ne îmbolnăvim, nu o folosim nici la gătit. Eu nu o dau la animale deoarece nu este potabilă. Mai mult, nu o folosim nici la spălat haine, la mână sau la maşină, deoarece strică hainele, le pătează şi petele nu mai ies, am păţit de mai multe ori. Nici nu poţi să te apropii, pute apa asta. Apa de la robinet este bună doar pentru udatul grădinii, plătim scump ca să ne udăm florile, legumele“, a povestit Mihaela Misăilă, una dintre localnicele din Odaia Manolache.

Reprezentanţii Primăriei comunei Vânători, din care face parte satul Odaia Manolache, recunosc problemele ridicate de localnici, primarul Marian Ghinea spunând că în prezent este analizată o soluţie modernă de desulfurare a apei.

Satul Odaia Manolache are aproximativ 2.000 de locuitori şi se află la câţiva kilometri distanţă de Galaţi, o soluţie fiind ca localitatea să apeleze la serviciile Ecodrill pentru a obține apa din foraje la mare adâncime unde nu au ajuns infiltrațiile hidrogen sulfurat, nitraţi sau nitriţi.

Le reamintim autoritățile că pentru a le arăta localnicilor că votul primit nu a fost doar o plimbare obligatorie a cetățenilor la secțiile de votare ESTE NECESAR să acceseze formularul de contact al Ecodrill.

Mai mult
seceta in Romania

Meteorologii dau vești proaste agricultorilor, seceta afectează majoritatea culturilor în lipsa unor foraje profesionale

Conținutul de apă din sol se va încadra în limite scăzute și deosebit de scăzute în majoritatea zonelor de cultură, relevă prognoza agrometeorologică publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 27 iulie – 20 august.

În ciuda zilelor în care a plouat în întreaga țară, potrivit ANM, s-a instalat secetă pedologică moderată, secetă pedologică puternică și izolat extremă, în cea mai mare parte a Banatului, Moldovei și Dobrogei, izolat în sud-vestul, sudul și centrul Transilvaniei, sud-vestul Olteniei și sud-estul Munteniei.

Conform prognozei de specialitate, din punct de vedere meteorologic, vremea normală sub aspect termic de la începutul perioadei va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării.

Maximele aerului se vor încadra între 28 și 38 de grade Celsius, pe întreg teritoriul agricol, iar minimele vor oscila între 18 și 28 de grade Celsius, în aproape toate zonele de cultură.

La nivel agrometeorologic, condițiile prognozate vor fi, în general, parțial favorabile desfășurării lucrărilor agricole specifice campaniei de vară (recoltare, erbicidări, tratamente fito-sanitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale etc.), cu excepția zilelor cu precipitații.

Ce este de făcut în cazul acesta, toți știm. Trebuie să apelăm de urgență la serviciile celei mai importante și serioase companii de foraje din România – Ecodrill, prin accesarea formularului de contact.

Mai mult
Seceta-din-Romania-Suntem-tara-cea-mai-afectata-din-Europa

România în pragul dezastrului din cauza lipsei sistemelor de irigații și a apei din foraje.

Romania ar urma sa fie lovita de multiple valuri de caldura si temperaturi extreme, potrivit prognozei pentru aceasta vara, in vreme ce furtuni puternice vor cobori temperaturile din Franta, Germania si Polonia, transmit meteorologii AccuWeather.

De asemenea, valuri de caldura succesive vor reprezenta o mare problema pentru tarile din sudul si estul Europei. Aceste valuri de caldura periculoase sunt asteptate in lunile iulie si august, iar mediile de peste 32 de grade Celsius vor deveni comune in Italia si Balcani.

O perioada de canicula ar putea sa se intinda timp de sapte zile consecutive. De asemenea, vremea calda si uscata va crea conditii ideale pentru instalarea secetei in Ucraina, Republica Moldova si Romania. Conditiile de seceta ar putea sa se prelungeasca in toamna, iar impactul ar putea sa fie unul puternic asupra agriculturii in lipsa unor foraje profesionale la mare adancime.

Între timp, britanicii si irlandezi vor avea parte de o vara extrem de scurta, iar furtunile vor cuprinde tari precum Franta, Germania, Polonia si Cehia. ”In timpul celor mai intense valuri de caldura, am putea sa inregistram noi temperaturi record”, a declarat expertul meteorolog Alan Reppert de la AccuWeather.

De asemenea, printre cele mai expuse tari la canicula se numara Macedonia, Bulgaria, Ungaria si Romania.

”Smogul si calitatea proasta a aerului vor reprezenta alte probleme pentru aceste regiuni”, a completat meteorologul Tyler Roys.

Tarile est-europene se vor confrunta si cu o lipsa de precipitatii, care va creste riscul instalarii conditiilor de seceta, desi regiunea a primit precipitatii peste media normala in perioada ianuarie-aprilie. Culturile vor avea de suferit in toate tarile balcanice din cauza lipsei precipitatiilor si a temperaturilor extreme din aceasta vara. In schimb, furtuni puternice sunt asteptate din Franta si pana in Polonia.

Aceste tari vor avea parte de o vara ceva mai racoroasa si moderata, cu ploi si furtuni. Insa, meteorologii avertizeaza ca sunt asteptate si furtuni periculoase, care ar putea sa aduca grindina si sa formeze tornade. ”Aceste furtuni puternice sunt asteptate in special dupa-amiaza si seara”, a precizat Roys. De asemenea, furtunile ar putea sa provoace daune in special in jumatatea sudica a Germaniei, precum si in vestul Cehiei si Poloniei.

Printre orasele care ar putea sa fie afectate de asemenea furtuni se numara Munchen, Berlin, Praga si Wroclaw. Frecventa ploilor ar putea sa creasca riscul de inundatii in Franta, Elvetia si Germania.

Insa, o canicula de scurta durata ar putea sa se instaleze in a doua jumatate a verii in vestul si centrul Europei.

 

Mai mult
images-14

Apa minerală din România, pentru care arabii plătesc 25 de euro pe o sticlă

Aur’a, singura apă minerală de trei stele din România cu conţinut de aur şi de argint şi cu pH ridicat, a fost lansată în vara anului trecut, iar acum este livrată în ţări din întreaga lume.

Dacă în România o sticlă de 750 ml de apă Aur’a costă între 12 şi 25 de lei, în ţările arabe sau China preţul se ridică şi la 25 de euro. Fabrica de îmbuteliere a apei cu aur şi argint se află în localitatea Ocna de Fier, din judeţul Caraş-Severin, şi a fost deschisă în luna iunie 2016, în urma unei investiţii de aproximativ trei milioane de euro. Horaţiu Rada, unul dintre cei doi oameni de afaceri care au lansat pe piaţă Aur’a, relatează că apa îmbuteliată provine de la izvorul Ursoanea, din Munţii Dognecei, care a fost ales după doi ani de testări.

„Căutarea apei trebuia făcută într-o zonă în care nu prea există activităţi umane (industriale), unde media de viaţă a localnicilor este ridicată şi în care ai certitudinea că din bazinul hidrografic din care se va capta apă nu sunt activităţi majore de poluare. Am mers pe zona Caraşului, unde am identificat mai multe surse, mai multe izvoare. În 2013 am început totul, iar aproape doi ani am făcut probe, teste, evaluări în funcţie de surse. Ultima variantă a fost izvorul Ursoanea, în Ocna de Fier”, a afirmat Horaţiu Rada.

În urma analizelor efectuate, s-a ajuns la concluzia că apa care izvorăşte din Munţii Dognecei conţine coloizi de aur şi argint, are un pH ridicat şi ajunge la suprafaţă filtrată natural prin straturi de nisip, bolovănişuri, argile şi pământ vegetal.

„Văzând că avem această apă, o apă de bebeluş, cum am numit-o noi, am început să ne gândim ce putem să facem cu ea. Şase luni am aşteptat să ne hotărâm în ce direcţie ne îndreptăm şi am zis că mergem pe zona sticlei. Am început demararea investiţiei prin achiziţia de utilaje pentru îmbutelieri sticle, pentru spălare, pentru automatizare. Apoi am trimis apa la Institutul Internaţional de Testare a Calităţii Gustului de la Bruxelles, în februarie 2016. Eu ştiam parametrii apei, dar voiam să văd unde se poziţionează. Am fost anunţaţi că am primit cea mai înaltă distincţie, de trei stele de aur, avem singura apă din România de trei stele”, a mai spus omul de afaceri timişorean.

Horaţia Rada spune că a primit distincţia pentru Aur’a în 2 iunie 2016, iar după acest eveniment a început să primească mesaje din întreaga Europă de la potenţiali cumpărători, motiv pentru care imediat a şi fost lansat produsul pe piaţă.

„Am fost bombardaţi cu tot felul de mesaje de la potenţiali cumpărători, de la distribuitori din toate colţurile lumii şi au început vizite: din China, din ţările arabe, din Turcia, din Germania, din Franţa, de peste tot. Oamenii ne-au contactat, au venit, au văzut, s-au convins că există sursa, că nu se face nimic asupra ei. Este un proces foarte complex să poziţionezi un asemenea produs într-o zonă de lux, de nişă”, a explicat Horaţiu Rada.

„Apa noastră ajunge în ţările arabe, dar şi în China, Franţa, Italia, Germania, Cehia, Slovacia. În România, Aur’a se găseşte în zona magazinelor naturiste şi în restaurante de lux, cluburi şi totul este într-o continuă creştere. Cu SUA suntem pe punctul de a omologa biroul şi partea de certificare alimentară pentru piaţa de acolo. Am avut şi o întâlnire cu ambasadorul Rusiei în România, la Timişoara, şi i-am prezentat produsul. La început a avut o reţinere, apoi a spus wow, seamănă cu o votcă”.

Horaţiu Rada a ales să pună apa cu aur şi argint într-o sticlă transparentă cu scopul de a o scoate în valoare şi spune că a avut curaj să facă acest lucru. „Trebuie să ai curaj să pui o apă într-o sticlă transparentă. O sticlă care este puţin colorată, verzuie, albăstruie, te duce spre zona de frumos, te inspiră, dar nu-ţi conferă siguranţă că în interior este chiar ceea ce se spune. O sticlă transparentă nu este protejată, este o sticlă care se lasă descoperită şi spune ce are de spus”, a explicat întreprinzătorul.

Potrivit acestuia, într-o asemenea investiţie nu se impune un număr foarte mare de personal. În jur de 15 persoane lucrează constant, la care se adaugă patru, cinci persoane, care reprezintă colaborări externe, pe partea de grafică, artistică, de promovare.

Datorită cererii, capacitatea de producţie a fabricii de îmbuteliere a apei din judeţul Caraş-Severin s-a triplat. Astfel, în acest moment, pot fi îmbuteliate şi 4.000 de sticle pe oră, iar pe lună aproape două milioane.

Timişoreanul a mai spus spune că apa pe care o vinde „se îmbuteliază la sursă, adică din locul de unde izvorăşte până ajunge în sticlă sunt 47 de metri, nu se poate întâmpla absolut nimic asupra ei. Este o apă microbiologic pură şi naturală. Această apă este alcalină, adică este o apă vie, prin menţinerea pH-ului într-o plajă de peste opt”

Sursă – www.gandul.info

Mai mult
Loviste

Afacerea anului 2017 în România

În ultimul timp departamentul nostru de ofertare și consultanță este solicitat pentru oferte privind foraje puțuri de apă pentru alimentarea diverselor ferme piscicole din România și nu numai.

Ce este piscicultura?

Piscicultura este o ramură a acvaculturii, care se ocupă cu creșterea, reproducerea și îmbunătățirea calitativă și cantitativă a populațiilor piscicole în apele naturale și în cele amenajate, dar și cu selecția, furajarea, fluctuația populațiilor piscicole, exploatarea și reglementarea pescuitului, paza, importul de icre embrionate, lapți conservați sau pești.

Ce trebuie sa stim?

În ultima vreme au luat amploare afacerile în domeniul agricol dar și al pisciculturii, deoarece în anul 2014, în România, necesarul de pește era susținut în proporție de 87% din importuri și numai 13% din producție internă. Consumul a scăzut dramatic de la 8,5 kilograme în 1990, la numai 4 kilograme în 2014.

Nevoia de a crește consumul din producția internă a determinat mici intreprinzători să exploateze această nișă și, indiferent dacă aceste afaceri sunt pe fonduri europene sau nu, forajele de puțuri apă pentru alimentarea fermelor piscicole sunt de un real ajutor mai ales în zonele în care condițiile sunt obținute cu greu.

Ce trebuie să faceți!

În momentul în care v-ați hotărât trebuie să solicitați sprijinul unui specialist în acvacultură pentru realizarea calculului necesar de apa ( debitul). Acest calcul se referă la stabilirea debitului necesar săptămânal dar și lunar care se împarte la zile și la ore. De asemenea trebuie să cunoașteți de la bun început ce fel de apă aveți nevoie, ce temperatură trebuie să păstreze și care este conținutul maxim de minerale tolerat. Speciile de pești de la fermele piscicole sunt diferiți și au nevoie de anumite condiții pentru a putea supraviețui în condiții optime.

Pe baza debitului necesar se va realiza un studiu hidrogeologic din care vor rezulta date privind adâncimea la care trebuie realizat forajul de puțuri apă, ce debit va avea și ce calități va îndeplini apa în urma forajului de puțuri apă. De asemenea pe baza acestor rezultate obținute de la studiul hidrogeologic veți putea realiza un studiu de fezabilitate al investiției în sensul că veți ști de la început care este debitul necesar pe an pentru ca afacerea să poată funcționa în condiții optime iar în acest fel veți putea căuta pompe submersibile potrivite pentru tipul de forajuri puțuri apă pe care îl aveți în vedere să îl realizați. Cum deja știți, compania noastră de foraj promovează cele mai bune produse de aceea vă invităm să accesați website-ul www.hydrotools.ro.

Datele de mai sus ne vor permite să vă facem o idee privind profitabilitate afacerii dumneavoastră. Trebuie să rețineți că un foraj de puțuri apă poate fi exploatat continuu pe decursul întregului an indiferent dacă este zi sau noapte iar cu cât debitul și / sau înălțimea de pompare sunt mai mari și curentul consumat de pompa submersibilă va fi mai mare, fapt pentru care intervine necesitatea de a realiza un studiu de fezabilitate. De asemenea nu uitați să luați în calcul și evaporarea din timpul verii.

 

 

 

 

 

 

Mai mult
doc--scrisoare-deschisa-a-agricultorilor-ne-asteapta-un-an-dificil-si-secetos-18234

TABELUL PRECIPITAȚIILOR pentru IUNIE, IULIE ȘI AUGUST!

Cum va fi vara anului 2017! Meteorologii au făcut deja anunțul pentru lunile de vară când, conform estimărilor sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, temperaturile maxime nu vor depăși 23 de grade Celsius. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În luna iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediei climatologice, 18,3 grade Celsius, potrivit ANM. Totodată, cantitățile totale de precipitații vor fi în general deficitare, exceptând zonele de munte unde vor fi normale sau ușor excedentare.

În luna iulie, temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicată decât norma climatologică, îndeosebi în sudul, sud-estul și vestul țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în toată țara. Deficitul cel mai pronunțat s-ar putea înregistra în sudul, sud-estul și estul teritoriului.

În luna august, temperaturile medii lunare se vor menține peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării și vor fi apropiate de normal în rest. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toată țara, iar cantitățile cele mai scăzute s-ar putea consemna în sud, sud-est și sud-vest.

tabel precipitatii

Șefa ANM anticipează o vară călduroasă și secetoasă în sudul, sud-estul și vestul țării, unde se așteaptă cantități de precipitații de sub 40 de litri pe metru pătrat ceea ce presupune realizarea urgentă de foraje pentru apă solicitând sprijinul companiei Ecodrill

Directorul executiv al Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că meteorologii anticipează o vară călduroasă și secetoasă în sudul, sud-estul și vestul țării, unde se așteaptă cantități de precipitații de sub 40 de litri pe metru pătrat. Ea a adăugat că perioada de temperaturi scăzute și ninsori din luna aprilie ar fi putut compromite între 10-20% din culturile de rapiță din nordul Moldovei, în încheierea conferinței ”Cum salvăm anul agricol 2017 – sugestii și oportunități”.

Directorul executiv ANM a prezentat o estimare preliminară privind vara acestui an, spunând că atât asemănările meteorologice cu anul secetos 2012, cât și datele Centrului European pentru Prognoza Vremii indică o posibilitate ridicată.

”Statistica ne-a confirmat, că în condițiile unei luni aprilie cum a fost în 2012 și a unei luni mai precum în 2012 cu cantități excedentare de precipitații, vara care a urmat a fost deosebit de secetoasă. Dacă e să luăm în considerare ce s-a întâmplat în acest an, din perspectiva cantității medii lunare înregistrate în luna aprilie, care se situează peste media climatologică a acestei luni, și în condițiile în care și luna mai se anticipează a fi o lună bogată în precipitații (exceptând zonele centrale și nordice) conform datelor Centrului European (Centrul European pentru Prognoza Vremii – n.r.), veștile nu sunt chiar atât de bune pentru vară. Datele din acest moment anticipează o vară mai caldă și deficitară, cu cele mai ridicate valori de temperatură pentru zonele de sud/sud-est/vest ale României, zone în care cantitățile de precipitații se estimează a fi sub 40 de litri pe metru pătrat. Ori dumneavoastră știți cel mai bine ce înseamnă 40 de litri pe metru pătrat pentru culturile prășitoare, când în luna iulie sau august parcurg cerințe maxime față de apă. Nu vreau să fac o comparație vis-a-vis de anul 2012, dar statistica meteorologică întotdeauna are o ciclicitate și, cel puțin pe data bazelor istorice, verile în România sunt din ce în ce mai călduroase și secetoase. Ultimii cinci ani în România au înregistrat o abatere pozitivă anuală de 1,5 grade” a mai precizat șefa ANM.

Cum datele de mai sus prezintă o situație defavorabilă atât pentru agricultură dar și pentru uzul caznic, vă așteptăm să vă programați la o consultanță gratuită pentru un foraj de apă de mare adâncime realizat de Ecodrill.

Mai mult