In activitatea noastra, am urmarit sa ne specializam in doua dintre cele mai dificile si, totodată, complexe modalitati de obtinere a apei prin foraj. Desi impun un standard de profesionalism ridicat, din partea celui care realizeaza procedura, ele produc cele mai curajoase rezultate.
Concret, pentru forajele de apa se folosesc doua sisteme distincte, care variaza atat in functie de zona unde urmeaza a fi realizata lucrarea cat si în raport cu litologia solului.
Activitatea noastra a cunoscut, in ultimul deceniu experienta si profesionalism în spectrul forajului si, cel mai important, ne-am orientat atentia, in primul rand, catre forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid, de altfel, o tehnică utilizitata mai putin in Romania datorita complexitatii.
Aceasta presupune ca sistemul este utilizat, cu precadre, pentru solurile moi si medii, precum argile, nisipuri, pietris, intalnite indeosebi in Bucuresti, Vrancea, Galati, Braila, Satu-Mare, etc.
Este sistemul cel mai util si a fi folosit in executia de foraje pe teritoriul Romaniei intru-cat in multe din zone litologia solului este formata din nisipuri, argile, petrisuri. La acest sistem se foloseste un noroi bentonitic pentru a stabiliza gaura si pentru a elimina detrisul din foraj.
La capitolul dezavantaje, ne simtim obligati sa precizam ca sistemul mentionat mai sus nu poate determina adancimea acviferelor decat dupa ce se executa carotajul electric, activitatea, de asemenea, realizata de compania noastra.