Exista o preconceptie in randul romanilor in ceea ce priveste timpul potrivit pentru a realiza un foraj. Desigur, pentru cei care nu au aparatura necesara, echipamentele corespunzatoare, oameni pregatiti de asemenea, poate ca atunci cand vine vorba de capriciile vremii acest aspect poate reprezenta un impediment. Nu si pentru noi! Trecand insa peste acest lucru, perioada calda din an inseamna totodata si o crestere a solicitarilor privind serviciile pe care le prestam.

 

Nu doar forajele sunt cerute, ci si instalarile de pompe de caldura. Sa dezbatem si cateva mituri care circula despre acestea. Este firesc, intr-o oarecare masura, sa existe scepticism in ceea ce priveste ceva nou si modern, precum sunt si aceste sisteme.

 

Sunt pompele de caldura prea scumpe? Sunt forajele prea scumpe?

 

Daca rezumati totul numai la saparea in adanc, totul vi se pare scump. Insa sa vedem mai departe de atat, ce presupune totul, ce avantaje sunt pe termen lung. Un foraj poate fi mai complicat de realizat daca solul este unul prea dur sau in orice caz, litologia acestuia determina parametrii de realizarea a lucrarii.

 

O pompa de caldura este prea scumpa? Dar ganditi-va si la economiile pe care le faceti pe termen lung. Este de altfel dovedit faptul ca astfel de sisteme pot insemna economii de pana la 70% la facturile lunare primite privind consumul pentru incalzirea unei locuinte. Astfel de pompe se preteaza a fi instalate atat la case individuale, cat si la locuinte colective. Este ca si la electrocasnice: un produs mai nou inseamna o investitie facuta la inceput care renteaza pe termen lung pentru ca are in spate tehnologia mai moderna ce permite economii insemnate la consumul de resurse.

 

Sistemele de acest gen sunt zgomotoase?

 

Lucrurile sunt discutabile intr-o oarecare masura. Asta pentru ca orice sistem de incalzire sau care asigura apa curenta poate face un oarece zgomot in timpul functionarii. Trebuie insa facuta si o diferenta in ceea ce priveste acest zgomot si cel resimtit pus pe seama conditiilor de izolare fonica sau chiar lipsa acesteia.

 

Un sistem de pompare pentru apa folosita acasa poate fi de asemenea zgomotos, daca nu este o alegere corecta a tipului de sistem de acest gen. La fel de bine poate fi vorba de probleme de incompatibilitate intre aspectele tehnice legate de foraj si de cele ale pompei ce a fost aleasa.

 

Nu zgomotul trebuie sa fie aspectul care va taie de pe lista acest tip de investitie. 

 

Aleg sistemul de incalzire in functie de dimensiuni si de spatiul pe care il ocupa?

 

Nu, randamentul conteaza mai mult. Desigur ca spre exemplu veti gasi incalzirea in pardoseala ca fiind mai estetica, mai practica din punct de vedere al incadrarii in spatiu. Dat fiind ca totul este montat sub pardoseala, este ascuns practic, va permite sa exploatati tot spatiul la maxima sa capacitate. Iar in mod ideal, acest sistem imbina utilul cu placutul, astfel incat veti vedea diferente la randament. Este mai eficient pentru ca distribuie uniform caldura si pentru ca acopera toata suprafata, incalzeste de jos in sus si astfel face ca tot volumul de aer dintr-o incapere sa fie incalzit rapid.

 

Iar daca vorbim despre foraje, ei bine acestea sunt cele care va asigura apa curenta acasa, mai ales pentru cei care au casa la tara. Din punct de vedere al randamentului este o alegere ideala.

 

Va asteptam in cadrul paginii noastre pentru detalii si pentru a intra in contact cu echipa noastra, sa va lamureasca cu privire la miturile legate de serviciile noastre. Ca e vara, ca e toamna, sisteme precum cele mentionate trebuie montate corespunzator!