Atunci cand vine vorba de dotarile din locuinta, totul se rezuma la confortul pe care acestea il ofera proprietarilor. Surprinzator sau nu, atunci cand vine vorba de incalzire a inceput sa castige popularitate tot mai mare un sistem de incalzire ale carui origini se regasesc in Roma Antica. Este vorba despre sistemele de incalzire prin pardoseala, care au ajuns sa fie tot mai apreciate in ultima vreme si in Romania.

Decizia de a utiliza un astfel de sistem este in totalitate responsabilitatea proprietarului, insa pentru a o lua, acesta trebuie sa fie si informat. In randurile urmatoare va vom prezenta cateva avantaje pe care le poate aduce si de ce in unele cazuri este mai indicata incalzirea prin pardoseala decat alternativa clasica, prin radiatoare.

Ofera confort termic sporit

Probabil acesta este si cel mai important argument, plusul de confort cantarind destul de mult atunci cand vorbim despre tot ceea ce tine de locuinta. In cazul incalzirii prin pardoseala, avantajul este faptul ca la nivelul spatiului incalzit, caldura se propaga de jos in sus. In acest fel sunt incalzite prima data picioarele, o idee atractiva pentru foarte multi – cine nu si-ar dori sa scape de acel disconfort al unei gresii reci?

Spre deosebire de radiatoare, care incalzesc intai obiectele si aerul din apropierea lor, la incalzirea prin pardoseala aceasta din urma nu mai ajunge in plan secund ci este prima care se incalzeste, oferind confort termic sporit picioarelor – extremitati sensibile din acest punct de vedere.

Eficientizeaza spatiul

Odata instalate, sistemele de incalzire prin pardoseala ofera un plus de spatiu proprietarilor. Acest lucru se intampla datorita absentei caloriferelor, spatiul care ar fi fost ocupat de acestea putand fi fructificat intr-un mod mai eficient.

Schimba estetica incaperii

In multe cazuri, mascarea caloriferelor, a tevilor si robinetilor este o problema cu care se confrunta proprietarii de locuinte care vor sa aiba in casa un spatiu care sa nu contina asemenea elemente inestetice. Cu ajutorul incalzirii prin pardoseala se rezolva insa o astfel de problema – incalzirea prin pardoseala nu presupune existenta tevilor, robinetilor si a caloriferelor, montate in spatii aflate la vedere.

Sunt versatile

Atunci cand vorbim de incalzire in pardoseala, discutam despre sisteme de incalzire care pot fi utilizate in cadrul unor spatii din cele mai diverse. Astfel, poate fi vorba in egala masura despre hale si sali de sport cu o suprafata mare, dar si de holuri, camere de zi sau o intreaga locuinta. Inclusiv in spatiile in care au loc expozitii sau chiar in magazine se poate opta pentru incalzirea prin pardoseala.

Sisteme de incalzire avantajoase, in special pentru familii cu copii mici

O grija frecventa a parintilor este ca cei mici sa nu aiba de suferit atunci cand in mersul lor “de-a busilea” intra in contact cu pardoseala rece. Distributia uniforma a caldurii la nivel de podea inlatura insa aceasta grija, iar astfel copiii vor putea explora intreaga locuinta in deplina siguranta.

Economie la facturile cu incalzirea

Merita mentionat si acest avantaj al sistemelor de incalzire prin pardoseala: sunt economice si pot reduce considerabil valoarea facturilor lunare la incalzire. Acest lucru este datorat faptului ca astfel de sisteme necesita o temperatura mai scazuta a agentului termic, comparativ cu cele clasice care utilizeaza radiatoare pentru propagarea caldurii in locuinta.

Exista si doua potentiale neajunsuri ale sistemelor de incalzire prin pardoseala. Este vorba despre lucrarile de intretinere, intrucat fisura unei conducte poate duce la deteriorarea intregii locuinte. Un alt neajuns – dupa cum considera unii – se refera la faptul ca este necesara o investitie destul de consistenta pentru instalarea unui asemenea sistem. Analizand insa lucrurile pe termen lung, avand in vedere economiile pe care le pot aduce si avantajele mentionate anterior, sistemele de incalzire prin pardoseala se dovedesc a fi o alegere inspirata.

Pentru mai multe informatii legate de incalzirea prin pardoseala, puteti sa contactati oricand unul din reprezentantii Eco Drill.