V-am explicat in repetate randuri despre serviciile noastre, despre tot ce implica munca noastra, despre tehnici aplicate, printre altele. Acum dorim sa mentionam si cateva detalii legate de preturi si de intretinerea forajelor.

Care este pretul corect al unui foraj

Desigur ca veti gasi diversi prestatori de servicii si implicit diverse preturi. Confuzia apare si in fondul unor posibilitati multiple. Totusi, nu oricine poate sa foreze si sa realizeze un foraj ce calitate. Pretul este in orice caz unul variabil, caci sunt mai multi factori de care depinde suma finala. Trebuie luat in calcul tipul de put, adancimea acestuia si scopul pentru care va fi exploatat – vorbim de cele de uz casnic, de cele pentru irigatii etc. Tinem cont de asemenea de adancime, desi de regula recomandam pe cele de mare adancime, care asigura o apa mai putin poluata, tipul de tubulatura folosita, litologia solului etc.

Desigur ca tehnica este una diferentiata in functie de tipul de sol si de zona in care va aflati. Unele foraje pot fi realizate facil in decurs de cateva zile, altele sunt ceva mai complicate si complexe. Daca vorbim despre forari pentru a instala o pompa de caldura atunci este posibil sa fie necesare mai multe foraje si nu unul singur.

Dar ofertele de pret nu sunt singurul element de departajare. Puteti reduce toata munca de forare doar la pret? Pentru ca ce pare ieftin acum ar putea sa va coste inzecit mai mult ulterior.

Reamintim importanta colaborarii cu o firma ce dispune de echipamente de calitate, precum si personal calificat, cu experienta.

  • Acceptati oferte validate prin contract semnat intre parti.
  • Ce este ieftin nu este neaparat de proasta calitate, cum o lucrare scumpa nu garanteaza calitatea in executie si in rezultat.
  • Colaborarea trebuie sa insemne implicare, intrucat clientul furnizeaza si detalii legate de forajele din zona. Altfel spus, veti face un soi de investigatie printre vecini pentru a descoperi ce tipuri de foraje au realizat, la ce adancimi.

Intretinere si mentenanta puturi de apa

Pe termen lung, dupa ce un foraj este realizat, modul in care a fost executat un put de apa are un cuvant de spus asupra modului in care il puteti exploata. Intretinerea corespunzatoare asigura faptul ca putul de apa nu se va deterioara, iar calitatea apei va fi una buna in mod constant.

In principiu, un foraj este o lucrare de care va bucurati pe termen lung fara prea multe batai de cap. Este insa important ca putul de apa sa fie denisipat la timp, iar aici este relevant caietul tehnic al putului asa cum vi-l ofera executantul. Respectand aceasta masura, va asigurati ca nu se va colmata putul.

Serviciile de mentenanta trebuie realizate de asemenea de personal calificat, care dispune si de echipament de verificare, pentru a intretine si curata putul de apa, indiferent despre ce adancime vorbim sau de tipul de constructie al acestuia.

  • Daca pompa submersibila prezinta probleme chemati specialistul. Orice interventie a personalului neautorizat poate avea implicatii majore asupra putului de apa si echipamentului de pompare.
  • Daca nivelul static este acelasi, dar cel dinamic este crescut, exista o defectiune la pompa.
  • Daca analiza apei arata modificari de tip fizico-chimice sau bacteorologice exista cauze diverse, printre care posibilitatea ca in vecinatate sa fie o sursa de contaminare, un foraj care nu are stratul de suprafata izolat.
  • Daca nivelul static a scazut si este sub 10 cm, vorbim despre un strat de nisip existent ce a inchis un strat acvifer.

Oricand aveti nevoie trebuie sa stiti ca specialistul este la un click distanta – https://ecodrillforaje.ro/.