Facturi mai mici – cine nu viseaza la asta? Toata lumea isi doreste sa obtina maxim de confort cu minim de efort si ca drept dovada tot mai multi se orienteaza spre solutii alternative. Spre exemplu construiesc mai eficient case pe structura de lemn si nu uita sa includa in proiectele lor diverse sisteme care sa ofere randament la incalzire sau racire. Printre altele vorbim despre pompele de caldura, sursa alternativa pentru cum poate fi incalzita o casa/ un spatiu.

Despre pompele de caldura am mai discutat si cu alte ocazii aici pe blog. Acestea pot reduce cu mult cheltuielile pe care le aveti in privinta incalzirii casei – vorbim de economii de pana la 75%. In plus, asociate acestora pot fi si panourile solare fotovoltaice. Acestea produc suficienta energie incat pompa sa incalzeasca toata casa. Din fericire, ambele variante de sisteme fac parte din programe subventionate de stat.

Scopul acestor programe

Finantarile de la stat nu sunt lipsite de birocratie, desigur, dar astfel de programe sunt insa binevenite. Implica decontarea de la stat a unor sume menite sa va ajute sa duceti la bun sfarsit instalarea unui sistem ce utilizeaza energia regenerabila. Aici includem atat panourile solare presurizate/nepresurizate, cat si pompele de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer.

Daca vorbim in termeni strict legati de avantaje, nu avem cum sa omitem unele dintre cele mai importante legate de pompele de caldura. Spre exemplu, uitati de tot ce tine de partea complicata a unui proiect cu tevi de gaz incluse. Nu este nevoie de astfel de proiecte, implementate dupa ce in prealabil ati adunat cine stie cate semnaturi de la vecini. La fel de bine veti uita de infiltratii de gaz, de poluarea aferenta acestor situatii, iar cat despre investitia in sine, pompele de cadura sunt trainice. Asa cum garantam ca forajele de puturi sunt durabile de la o generatie la alta, acelasi lucru se intampla si cand vine vorba pompele de caldura, ce pot avea pana la 20 de ani de garantie.

Pretul gazelor si a altor resurse creste considerabil de la an la an – luati in calcul invesitita in pompele de caldura

Unul din motivele foarte bine intemeiata ce ii fac pe multi sa se orienteze spre sursele alternative de incalzire se refera la costurile mari ale resurselor. Ati montat o centrala pe gaz, cu gandul ca aveti nevoie de confort. Doar ca de la an la an si chiar si in intervale mai scurte de atat costurile resurselor de acest tip cresc. Studiile si estimarile efectuate pana acum arata ca investitia intr-o pompa de caldura se va amortiza in decurs de 4 pana la 6 ani, din ceea ce economisiti lunar din plata facturilor. Rezonabil am putea spune. Daca mai mizati si pe diferite programe care sa va ajute – cum sunt cele initiate de stat – amortizarea de costuri poate sa intervina si mai repede, sa spunem in decurs de 2-3 ani.

Exista programe de tip casa verde sau casa eficienta energetic. Suna bine, sumele ce pot fi decontate difera. Totusi ce ii opreste pe multi sa faca acest pas? Este mentalitatea insasi, este preferinta pentru clasic pentru ca asa au facut parintii, asa au facut bunicii. Continuam sa credem ca o casa buna si trainica este doar din cea din piatra – ca celebra urare – sau din caramida in orice caz. Ei bine orientati-va spre casele din lemn, din aceleasi considerente de a avea costuri de intretinere mai mici. Montati sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura si veti minimaliza pierderile de caldura, cu un climat sanatos in interior. Printre altele, pompa de caldura va face si ea o diferenta in privinta modului eficient si rentabil de a o incalzi.

Investiti in foraje si pentru a avea sursa buna de apa curenta. Veti obtine:

  • Sursa buna de apa. Veti avea un nivel constant de apa.
  • Apa pentru intretinerea gospodariei, pentru irigatii de asemenea.
  • Apa de calitate, intrucat recomandam forajele de adancime medie sau mare, asta inseamna ca la asa nivel diversele surse de poluare nu ajung.

De asemenea, colaborand cu echipa noastra veti avea parte de o experienta completa si de:

  • Put forat corect. Am discutat si cu alte ocazii, sa sapi in orba in adanc este incercare pentru toata lumea, insa nu toata lumea poate obtine un foraj impecabil executat, care chiar sa reziste generatii dupa generatii.
  • Debit de apa in functie de care este capacitatea acvifera.
  • Detalii tehnice, fisa proiectului inmanata la final, ce include si instructiunile de exploatare in mod corespunzator.
  • O echipa de profesionisti care va ajuta sa duceti la bun sfarsit proiectul propus. Executie impecabila.
  • Materiale de calitate, pentru ca nu putem avea pretentia la un rezultat bun daca nu folosim materiale dintre cele bune.

Unde vom fora urmatoarea data? Unde vom instala o alta pompa de caldura? Unde ne veti chema, acolo este urmatoarea noastra destinatie.