Apa care provine din sursele subterane contine unele minerale ce provoaca depunerile de calcar. In aceasta situatie, apa mai este cunoscuta si sub numele de apa dura, comparativ cu apa moale, asa cum este apa de ploaie normala. Duritatea apei se determina in functie de ionii de calciu si ionii de magneziu.

Duritatea apei difera in functie atat de arealul geografic in care se afla, cat si in functie de adancimea forajului pana la panza freatica. Daca deja nu aveti la robinet apa obtinuta prin forajele de mare adancime realizate de Eco Drill, trebuie sa stiti ca pentru a nu cauza depuneri de piatra pe tevi ori aparate, duritatea ei trebuie sa se gaseasca la o valoare cat mai apropiata de zero. In acest scop, puteti apela la un dedurizator de apa, rolul lui fiind acela de a asigura ca apa care curge la robinetul dvs se incadreaza in parametrii admisi din punct de vedere al duritatii.

Ei bine, un filtru ce dedurizeaza apa si o purifica este un produs menit sa curete apa de la robinet de tot felul de reziduri si impuritati care ar putea provoca probleme sanatatii familiei tale. Prin modul lui de constructie, el absoarbe particulele nocive, oferindu-ti o apa curata si sanatoasa. Dar, oare cât de util este un simplu filtru de apă în raport cu procesul de osmoză?

Osmoza este un fenomen natural, constand in trecerea spontana a apei dintr-o solutie diluata intr-una mai concentrata, printr-o membrana semipermeabila. Forta exercitata de solutie asupra membranei din sistemul de osmoza reprezinta presiunea sa osmotica. Presiunea osmotica este in functie de concentratia solutiei, sau in cazul nostru in functie de salinitatea apei.

Osmoza inversa este procesul prin care fluxul osmotic este inversat. Inversarea este realizata aplicand o presiune, superioara presiunii osmotice, asupra unei solutii concentrate: in acest fel, numai apa va trece prin membrana (teoretic, in practica apa va contine totusi o cantitate minima de saruri dizolvate). Membrana semipermeabila este constituita din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri si configuratii (spirala, fibre cave, etc.). Cu atatea informatii nu putem decat sa ne ingrijoram pentru sanatatea familiei noastre, nu? Avem tot dreptul, de aceea ne gandim la alternative si acestea chiar exist ape piata romaneasca.

Eco Drill vă pune la dispoziție statia de osmoza ABSOLUTE 6-50M este conceputa sa functioneze in 6 trepte de purificare si include filtru de remineralizare a apei. Prima treapta realizeaza filtrarea mecanica printr-un filtru de polipropilena, care retine toate impuritatile mai mari de 5 microni, ca de exemplu particule de nisip, rugina sau alte particule in suspensie si prelungeste durata de utilizare a celorlalte filtre din statie. Treapta a doua realizeaza filtrare cu carbune granular cu scop de a retine clorul si derivatii clorurati, parte din prefiltrarea care protejeaza membrana osmotica. A treia treapta realizeaza filtrare cu carbune activ bloc care retine particulele mai mari de 1 micron, derivati clorurati si substante de origine organica. In treapta a patra are loc osmoza inversa. Membrana Filmtec fabricata de Dow Chemical (USA) retine pentru 99% din mineralele si microorganismele din apa care vor fi drenate la reteaua de canalizare. Apa purificata va fi stocata sub presiune intr-un rezervor metalic de 9 litri. Treapta a cincea de filtrare se face cu carbune activ din coaja de nuca de cocos si unul dintre obiectivele sale este sa imbunatateste gustul si mirosul apei deci o face placuta, ii da savoarea de apa de munte, curate si buna.